Technologický gigant z Číny spolupracuje s TOP výrobcom automobilov na riešení, ktoré hlbšie prepojí naše smartfóny s palubným informačným systémom. Budeme si tak môcť užiť hudbu, odosielať či čítať správy alebo dokonca realizovať hovory bez toho, aby sme chytali mobilný telefón do rúk. Prinesie to vraj viac bezpečnosti.

Informoval Huawei prostredníctvom oficiálnej web stránky.

„Huawei a Volkswagen oznámili plány kooperácie v oblasti konektivity áut, predstavením technológie, ktorá integruje funkcie smartfónov s automobilovými systémami a umožní vodičom používať tieto funkcie bez ohrozenia zdravia.

Používateľ bude však potrebovať sériu špeciálnych Android aplikácií, pričom tie spoločnosti na medzinárodnej spotrebiteľskej šou v Ázii pred nedávnom ešte len demonštrovali. Využijú otvorenú technológiu MirrorLink. Medzi prvými kúskami spomínajú lokálne vyrobený model Lamando aj Golf 7. „Všetky importované Volkswagen produkty od modelového roku 2016 dostanú do výbavy MirrorLink,“ znie ďalej text z web stránky.

Známa automobilka buduje partnerstvo aj s internetovým gigantom Google, ktoré má priniesť na spotrebiteľský trh vozidlá s operačným systémom Android Auto, takže je otázne, či sa MirrorLink nakoniec podarí niečo z lukratívneho trhu uchmatnúť.