Úvod Novinky Android Vedeli ste, že: Android M prináša podporu 4K rozlíšenia, no potrebujeme vôbec...

Vedeli ste, že: Android M prináša podporu 4K rozlíšenia, no potrebujeme vôbec zariadenia s 4K displejom?

10

Ešte predtým, ako sa na trh mali dostať Quad HD smartfóny sme sa vás spýtali na to, čo si o tom myslíte. Väčšina z vás pritom označila možnosť, že je to zbytočnosť a že rozdiel uvidíte, len pod mikroskopom.

Keď sa na trh dostal LG G3, prvý smartfón s Quad HD panelom, ostali sme dosť prekvapení. LG sa totiž rozhodol použiť softvérové ostrenie obrazu, ktoré priam bilo do očí. Prečo? To nikto nevie, keďže Quad HD displeje sú už tak veľmi ostré.

Povráva sa, že LG siahol po takomto umelom efekte, pretože sa obával, že ľudia medzi Full HD a Quad HD rozlíšením nebudú vidieť rozdiel. Či je to pravda, alebo výmysel sa nevie, no zmysel to dáva.

LG G3 umelo priostroval obraz
LG G3 umelo priostroval obraz

Tak či tak, Quad HD už podľa všetkého nie je dostatočne vysoké rozlíšenie. Android M totiž začal prináša oficiálnu podporu 4K displejov (rozlíšenie 3 840 x 2 160). S príchodom finálnej verzie Android M už túto jeseň by to mohlo znamenať, že prvý smartfón s 4K displejom by mohol prísť ešte tento rok.

Jedným z nich by mohol byť Samsung Galaxy Note 5, no isté zatiaľ nie je nič. Zaujíma nám teda váš názor. Čo hovoríte na 4K rozlíšenie (3 840 x 2 160 pixelov) na zariadeniach s 5,7-palcovými displejmi? Sú displeje s hustotou pixelov na palec 773ppi skutočne nutné? Ako je možné, že Apple aj naďalej ostáva na rozlíšení 1 366 x 768?

Tak čo teda vravíte? Dávajú 4K telefóny zmysel?