Operačný systém Android nájdeme v našich smartfónch, tabletoch, už aj v inteligentných hodinkách či televízoroch a dostane sa aj do áut.

Niektorí výrobcovia ho použili aj v iných zariadeniach bežnej spotreby, v snahe možno zostať trendy a v aktuálnom daní technologického sveta, možno očakávali vzhľadom na použitie Androidu lepšie čísla predaja ich produktov alebo im to jednoducho prišlo ako dobrý nápad.

Každopádne, týchto päť spotrebičov, respektíve zariadení by sa bez operačného systému Android úplne zaobišlo a možno by aj fungovali a predávali sa lepšie.

 

Opierka hlavy pre autosedačku

 

snímka116

Ak sa vám vaša opierka hlavy v aute nezdá veľmi hi-tech, vymeniť ju môžete za tú od spoločnosti VizualLogic. Je v nej zabudovaný tablet so systémom Android 2.3, 512 MB pamäťou RAM, 1 GHz procesorom a 4 GB internou pamäťou.

Použitie tabletu v opierke nie je zrovna zlé, no je prinajmenšom divné. Pokiaľ sa nejedná o multimediálny systém priamo od výrobcu automobilu, je to zbytočné.

Android tablet by sa totižto cestujúcim na zadných sedadlách používal určite komfortnejšie ak by ho mali normálne v rukách, než sa načahovať k opierke.

 

Chladnička

snímka117

Samsung má vo svojom portfóliu množstvo Android zariadení a jedným z nich je aj chladnička za približne 3500 dolárov, ktorá je vybavená LCD displejom v podobe Android tabletu.

Na obrazovke tak uvidíte vnútornú teplotu chladničky, režim výrobníka ľadu, čas, ale aj počasie, môžete si zadať dátum spotreby jednotlivých produktov v chladničke a následne vás tento systém upozorní, ak budú pokazené.

Pri nočnom nájazde do chladničky si môžete písať napríklad aj na WhatsAppe alebo si pozrieť nástenku Facebooku.

 

Práčka

snímka118

Ďalší Android tablet s ARM procesorom s taktom 806MHz, slotom na pamäťové karty, WiFi a pod., umiestnený v práčke.

Android v tejto práčke je vo verzii 1,5 čo bohate stačí na správu čerpania vody, režimov prania a podobne, zaujímavosťou ja akcelerometer. Môžete si tak zahrať nejakú tú hru, ktorú budete ovládať nakláňaním práčky a rovno si aj zacvičíte.

 

Tablet

snímka119

Tento tablet poháňaný čipsetom od Intelu beží na plnohodnotnom operačnom systéme WIndows 7, ktorý nebol mimochodom nikdy prispôsobený pre dotykové obrazovky a tak niekoho napadlo implementovať do tabletu Android prostredníctvom emulátora BlueStack.

Buggy a lagy na takto spustenom systéme boli samozrejmosťou nehovoriac o tom, že internú 16 GB pamäť takmer celú zhltol Windows 7, takže ste dodatočne mohli nainštalovať viac obsahu až keď ste si prikúpili pamäťovú kartu.

 

Pevný telefón

snímka120

Android je v prvom rade mobilný operačný systém ale Huawei sa rozhodol pre jeho použitie aj pri pevnej linke, resp. statickom telefóne. Zariadenie bežalo na Androide 2.2 a v spoločnosti si zrejme včas uvedomili, že sa jedná zbytočnosť a tak sa nikdy tento telefón nedostal na komerčný trh.