Hovorí sa, že s vekom prichádza múdrosť, ak sa však pohybujete vo svete technológií, úspech môžete dosiahnuť už v relatívne mladom veku.

Technológie, ako mobilné tak tie ostatné nás obklopujú denno-denne a za každou takouto technológiou niekto stojí alebo ju má nikto na svedomí.

Jedno z najvýznamnejších ekonomických periodík Forbes už pravidelne zverejňuje rebríček najbohatších ľudí sveta, pričom nie je problém v týchto rebríčkoch vypátrať mladých technologických lídrov.

Pozrite sa na desiatku najmladších technologických miliardárov, ktorých vek nepresiahol 40 rokov.

 

10. Robert Pera

12-robert-pera
foto: Lance Murphey/AP Images

Vek: 37 rokov

Majetok: 1,8 miliárd dolárov

Zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Ubiquiti Networks, ktorá sa zaoberá špičkovými bezdrôtovými zariadeniami a technológiami, vyniesla jej majiteľovi status miliardára už v roku 2011.

 

9. Nick Woodman

foto: Andrew Burton/Getty Images
foto: Andrew Burton/Getty Images

Vek: 39 rokov

Majetok: 2,3 miliárd dolárov

Populárne akčné GoPro kamery sa stali nesmierne chceným artiklom, čo určite teší tohto zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti GoPro.

 

8. Sean Parker

foto: Michael Buckner / Getty Images
foto: Michael Buckner / Getty Images

Vek: 35 rokov

Majetok: 2,5 miliárd dolárov

Sociálne siete sa postarali o finančný komfort viacerých jedincov a jedným z nich je aj Sean Parker, spoluzakladateľ hudobnej služby Napster a takisto spoluzakladateľ Facebooku.

 

7. Jack Dorsey

foto: Kimberly White/Getty Images for Vanity Fair
foto: Kimberly White/Getty Images for Vanity Fair

Vek: 38 rokov

Majetok: 2,7 miliárd dolárov

Spoluzakladateľ sociálnej siete Twitter, ktorý aj naďalej vlastní jej 4 % podiel. Okrem toho založil spoločnosť Square, zaoberajúcou sa mobilnými platbami.

 

6. Eduardo Saverin

foto: Jason Kempin/Getty Images
foto: Jason Kempin/Getty Images

Vek: 33 rokov

Majetok: 4,9 miliárd dolárov

Eduardo Saverin je spoluzakladateľ Facebooku. Časom sa však vzdal amerického občianstva a odsťahoval sa do Singapuru, kde investoval do začínajúcich projektov ako je Hampton Creek a Silvercar.

 

5. Garrett Camp

Flickr/Joi
Flickr/Joi

Vek: 36 rokov

Majetok: 5,3 miliárd dolárov

Táto osobnosť je spoluzakladateľom a predsedom spoločnosti Uber a taktiež StumbleUpon. Uber je moderná taxislužba, ktorá funguje po celom svete v rôznych mestách a jedinečná je spôsobom, akým sa kontaktuje so zákazníkmi a to prostredníctvom mobilnej aplikácie.

 

4.Travis Kalanick

foto: AP Photo/Paul Sakluma
foto: AP Photo/Paul Sakluma

Vek: 38 rokov

Majetok: 5,3 miliárd dolárov

Ďalší zo spoluzakladateľov prepravnej služby Uber, ktorý je zároveň aj jej generálnym riaditeľom. Aplikácia uber bola ohodnotená neuveriteľnou sumou 41 miliárd dolárov a Travis je oficiálne miliardárom len od júna 2014.

 

 

3. Jan Koum

17-jan-koum
foto: David Ramos/Getty Images

Vek: 39 rokov

Majetok: 6,8 miliárd dolárov

Používate aplikáciu WhatsApp? Poďakujte tomuto človeku a samozrejme jeho tímu. Je totižto jej autorom a Facebook ju s radosťou kúpil za 19 miliárd dolárov.

 

2.Dustin Moskovitz

foto: Getty/Araya Dia
foto: Getty/Araya Dia

Vek: 30 rokov

Majetok: 8,1 miliárd dolárov

Možno neznáme meno, no Dustin bol tretí zamestnanec Facebooku v poradí, čo mu časom skrz akcií a podobne prinieslo slušný kapitál, s ktorým následne založil softvérovú spoločnosť Asana a so svojou manželkou firmu Good Ventures.

 

1. Mark Zuckerberg

foto: REUTERS/Rick Wilking
foto: REUTERS/Rick Wilking

Vek: 30 rokov

Majetok: 34,4 miliárd dolárov

Spoluzakladateľ a generálny riaditeľ Facebooku je najmladším miliardárom na svete, pričom miliardárom je oficiálne od roku 2012, kedy predal 30,2 miliónov kusov akcií Facebooku za účelom zisku. Zarobil 1,13 miliárd dolárov.