Technológia Qualcomm Quick Charge je veľmi zaujímavým spestrením moderných telefónov, ktorá nám šetrí čas, aj nervy. Zaisťuje totiž rapídne rýchle nabíjanie, ktoré za pár minút dokáže do batérie natlačiť dostatok šťavy na niekoľko hodinové používanie smartfónu.

Japonský výrobca, Sony, dnes predstavil novú vlajkovú loď, Xperia Z3+, ktorá už čoskoro dorazí aj na slovenský trh. Výrobca sa s novinkou skutočne vyhral a vybavil ju zaujímavým zlepšovákom. Je ním nabíjačka s označením UCH10, ktorá je za krátkych 10 minút schopná do zariadenia natlačiť dostatok šťavy na 5,5 hodinové používanie. Trištvrte hodina by mala stačiť na celodennú výdrž.

Príjemná technológia má aj svoje nevýhody. Podľa všetkého bude fungovať len na single SIM verzii smartfónu, dual SIM verzia podporovaná byť nemá. Je to zvláštny krok, keďže verzia s dvomi slotmi pre SIM karty je až na spomínané sloty úplne identická.

Momentálne nie je jasné či bude Sony nabíjačku UCH10 pribaľovať ku každej Xperia Z3+ alebo či sa bude jednať o voliteľné príslušenstvo. Okrem nového smartfónu by mala šikovná nabíjačka fungovať aj s Xperia Z3 Compact.

Sony Xperia Z3+ ponúka v porovnaní s Xperia Z3 o niečo menšiu, 2 900 mAh batériu. Aj napriek tomu by mala vydržať ešte dlhšie, než jej predchodca. Výrobca uvádza reálnu výdrž až dva dni, čo je na high-end smartfón veľmi slušná hodnota.