Úvod Smartphony Aktualizácie Sony Xperia Z1 Compact na Slovensku získava aktualizáciu na Android 5.0 Lollipop

Sony Xperia Z1 Compact na Slovensku získava aktualizáciu na Android 5.0 Lollipop

28

Uplynulý víkend bol pre majiteľov obľúbenej Sony Xperia Z1 Compact o niečo sladší. Japonský výrobca totiž konečne spustil aktualizáciu jedného z najobľúbenejších kompaktných telefónov na trhu. Sony Xperia Z1 Compact tak začala získavať Android 5.0 Lollipop.

Aktualizácia k prvým majiteľom dorazila už pred tromi dňami, ďalší ju začali hlásiť až dnes. Dostupná by mala byť pre nebrandované modely, pričom doraziť mala doraziť zákazníkovi v O2, no je možné, že aktualizáciu získavajú aj zákazníci iných operátorov.

Orange prostredníctvom svojej e-mailovej podpory potvrdil, že aktualizáciu už testujú a bude vypustená hneď, ako ju technici preveria.

Android 5.0 Lollipop prináša rad zaujímavých vylepšení. Medzi tými najhlavnejšími novinkami je vynovený dizajn známy ako Material design. Nový je aj projekt Volta, ktorý pracuje na pozadí tak, aby predĺžil výdrž batérie. Na pozadí sa však udialo viac zmien. Za zmienku stojí zmena „runtimu“ na ART, čo najviac pocítite pri rýchlejšom otváraní aplikácií. Tak ako vždy, zlepšila sa aj bezpečnosť celého systému a celkovo by mal byť o niečo rýchlejší.

Ak ste aktualizáciu dostali, dajte nám vedieť ako sa vám páči, ak nie tak chvíľku počkajte, sme si istí, že k vám už letí.

Vďaka všetkým za tip!