Úvod Výrobcovia Sharp Sharp Aquos Crystal 2 a AQUOS Xx- novinky bez rámikov okolo displeja...

Sharp Aquos Crystal 2 a AQUOS Xx- novinky bez rámikov okolo displeja na troch stranách

Sharp nedávno predstavil dva nové smartfóny takmer bez rámikov okolo displeja.

1

Páčia sa vám nové smartfóny s extrémne tenkými, alebo nulovými rámikmi po bokoch displeja? A čo tak telefou bez rámikov po troch stranách? Výrobca high-end displejov Sharp práve predstavil hneď dva takéto smartfóny a vyzerajú naozaj zaujímavo.

Sharp Aquos Crystal 2

Prvý je Sharp Aquos Crystal 2. Ide o druhú generáciu legendárneho telefónu strednej triedy. Tentokrát ho však výrobca vybavil väčším, 5,2-palcovým HD (1280 x 720p) displejom. Bohužiaľ, málokoho poteší starý procesor Snapdragon 400. To však vynahrádza odolnosť voči vode a prachu, 2 GB pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru. Nezmenené zostalo duo 2,1 a 8 Mpix fotoaparátov. Batéria dosahuje kapacitu 2 030 mAh.

Prečítajte si: Sharp na CES 2015 ukázal displeje rôznych tvarov

Nič z toho pravdepodobne neohromí, no je treba si uvedomiť, že ide o veľmi lacný telefón s jedinečným dizajnom. Mimochodom, ak chcete volať, nepotrebujete ucho priložiť k slúchadlu, stačí, ak ho dáte kdekoľvek na displej a vďaka špeciálnej technológii budete počuť hlas volajúceho.

sharp aquos crystal 2 (7)
sharp aquos crystal 2 (2)
sharp aquos crystal 2 (3)
sharp aquos crystal 2 (4)
sharp aquos crystal 2 (5)
sharp aquos crystal 2 (6)
sharp aquos crystal 2
sharp aquos crystal 2 (8)

Zdroj: GSMarena

Sharp AQUOS Xx

Na druhej strane, máme tu aj jeden zaujímavejší kúsok. Ide o najmenší phablet na svete s 5,7-palcovým full HD (1920 x 1080p) displejom. Rámiky sú opäť minimálne. Tým pádom si môžete užívať veľký displej v relatívne kompaktnom tele.

Sharp posúva hranice: 5,5 palcový displej s neuveriteľnou hustotou 806 ppi

AQUOS Xx ponúka výkonný procesor Snapdragon 810 s 64-bit architektúrou a ôsmimi jadrami grafiku Adreno 430, 3 GB pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru. Telefón poteší 13 Mpix zadným a 2 Mpix predným fotoaparátom. Napájanie zabezpečí 3 000 mAh batéria. Celý tento zázrak beží na Androide 5.0 Lollipop

Sharp AQUOS Xx tak nahrádza zastaraný AQUOS Crystal X. Cena a dostupnosť smartfónu momentálne nie je známa.

sharp aquos xx (2)
sharp aquos xx

Zdroj: TheTecholic