Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chystá nový tablet: 4 GB RAM a 14 nm čipset od...

Samsung chystá nový tablet: 4 GB RAM a 14 nm čipset od Intelu!

Objavil sa nový high-end tablet od Smsungu. Ide o Galaxy Tab S2?

0

V databáze benchmarkovacej aplikácie Geekbench sa objavilo záhadné zariadenie od Samsungu s krycím názvom CHOPIN-LTE. Zariadenie bolo testované 4-krát v priebehu 24 hodín ešte 6. mája 2015. Aplikácia zozbierala dosť informácií na to, aby sme mohli vyvodiť prvé závery.

Vzhľadom na sériu výkonných špecifikácií ide o high-end zariadenie. 4 GB pamäte RAM a čipset Intel Atom x5-Z8500 vyrobený 14 nm výrobným procesom sa nevidia len tak.

CHOPIN-LTE momentálne beží na Androide 5.1 Lollipop. Procesor má taktovaný na 2,24 GHz a zaujme aj grafika ôsmej generácie, taktiež od Intelu. Zariadenie dosiahlo skóre 1005 (jedno jadro) a 3425 bodov (všetky jadrá). Výkonom sa teda vyrovná Samsung Galaxy Note 4. Tablet však ešte určite nie je odladený, takže výsledný výkon bude vyšší.

Prečítajte si: Takto bude vyzerať nový Samsung Galaxy Tab S2 – tenké, kovové telo a 4:3 displej

Nevieme však, aké bude rozlíšenie displeja. Aj to totiž ovplyvní výsledky. Čím viac pixelov musí čipset potiahnuť, tým horšie skóre dosahuje v benchmarkoch.

Je možné, že ide o očakávaný high-end tablet Samsung Galaxy Tab S2, ktorý má prísť s nešpecifikovaným 64-bit procesorom? Pravdepodobne áno, ale nateraz sa nič nedá potvrdiť.