Množstvo smartfónov od Samsungu prešlo v tomto roku aktualizáciou na najnovší Android Lollipop, ktorú ich majitelia s radosťou uvítali a vo väčšine sa tešili z noviniek a funkcií novšieho systému.

Pri niektorých zariadeniach však aktualizácia nepriniesla len pozitíva ale aj nepríjemnosti v podobe napríklad horšej optimalizácie systému, drobných lagov, zhoršenej výdrži na jedno nabitie a podobne.

Aj keď sa jedná o relatívne drobné chyby, Samsung si ich je vedomí a pre viacero, zatiaľ konkrétne nešpecifikovaných modelov smartfónov, ktoré prešli aktualizáciou na Android Lolliop chystá opravný update.

Ten by mal spomínané chybičky krásy odstrániť a Samsung o tejto iniciatíve informoval prostredníctvom svojho anglického účtu na sociálnej sieti Twitter.

Samsung ďalej užívateľom s horším používateľským komfortom po aktualizácii na Android Lollipop odporúča zálohovať všetky dáta zo smartfónu a vykonať na zariadení obnovenie výrobných nastavení.

Po obnove týchto nastavení by sa mali niektoré drobné problémy a zaváhania odstrániť, konečné riešenie však prinesie až spomínaná aktualizácia, ktorá by sa mala objaviť v blízkej budúcnosti.

Vlastníte Samsung smartfón po aktualizácii na Android Lollipop? Zaznamenali ste nejaké problémy?