Ak používate sociálnu sieť Instagram, určite ste natrafili na fotografie rôznych vyberaných jedál a pravdepodobne ste aj vy nejakú zhotovili, a podelili ste sa s ňou v online komunite.

Fotografovanie jedla vo všeobecnosti sa stalo relatívne rozšírenou záľubou a samozrejme čím je jedlo na tanieri naaranžované lepšie, tým je fotografia zaujímavejšia a vyslúži si tak množstvo lajkov a komentárov.

Niektorí majitelia, respektíve prevádzkovatelia reštaurácií tento trend príliš nevítajú, pričom zastávajú logický názor, že jedlo by sa malo jesť a aspoň pri tejto činnosti by sme mali smartfóny odložiť.

Izraelská hotelová reštaurácia Catit však zaujala opačný postoj a svoje rozhodne kvalitné pokrmy začala podávať na inventári, ktorý je špeciálne navrhnutý tak, aby na ňom jedlo pri fotografovaní vyzeralo lepšie.

catit_restaurant_food_photography

Reštaurácia dokonca plánuje prísť s originálnou ponukou jedál, ktoré budú pripravované a podávané s dôrazom na ich farby, výzor a podobne, aby čo najlepšie vyzerali na vašom Instagram profile.

Nech už si o fotografovaní jedla myslíte čokoľvek, zo strany reštaurácie sa jedná o originálny marketingový krok, ktorý môže vďaka šíreniu fotografií ich jedál priviesť do reštaurácie ďalších zákazníkov a zvýšiť tak povedomie o tejto prevádzke.

Predsa len, pohľad na fotografiu príťažlivého jedla zvykne automaticky vyvolať pocit hladu a tieto fotografie nájdete na Instagrame pod hashtagom #fdgr.

Zvyknete aj vy fotografovať poriadne jedlo alebo je to podľa vás scestné?