Galaxy S6 edge

Nové informácie juhokórejského servera, Yonhap News, naznačujú, že predaje modelov Galaxy S6 a S6 edge prekonali hranicu 10 miliónov kusov. Toto tvrdenie má pochádzať z úst predstaviteľa Samsungu, ktorý je na vysokej pozícii.

Možno by ste si mysleli, že Samsung by po dosiahnutí takejto méty okamžite začal informovať o úspechu svojho zariadenia. Spravil by však dosť veľkú chybu, keďže novinky sa podľa všetkého predávajú o niečo horšie, než ich predchodcovia. Galaxy S4 totiž dosiahnutie 10 miliónov predaných kusov trvalo len 27 dní, zatiaľ čo Galaxy S5 magickú hranicu prekonal len za 25 dní. Vzhľadom na to, že Galaxy S6 a S6 edge sa začali predávať už 10. apríla to vyzerá tak, že ich predaje nejdú celkom podľa plánu.

Prečítajte si: Recenzia Samsung GALAXY S6 a S6 edge

Jedná sa, samozrejme, len o dohady a zatiaľ nie sú dostupné oficiálne čísla, na ktoré by sa dalo oprieť. Mnohí z recenzentov, vrátane mňa samotného, novinky od Samsungu pochválili. Ak sa však kvalitnejší dizajn a spracovanie nepremietnu do dobrých predajných čísel, Samsung môže mať veľký problém.

Samsung minulý rok zažil jeden z najhorších rokov vôbec. Nedopomohli tomu ani problémy s uvedením Galaxy Note 4 na trh. Ten bol síce predstavený ešte pred iPhone 6 a 6 Plus, no k samotným zákazníkom sa dostal neskôr, než novinky od Apple.