Úvod Zariadenia POROVNANIE: Samsung Galaxy S6 vs. Note 4 vs. HTC One M9 vs....

POROVNANIE: Samsung Galaxy S6 vs. Note 4 vs. HTC One M9 vs. iPhone 6 – ktorý má najjasnejší displej?

Blíži sa leto a je stále náročnejšie čítať z displejov smartfónov. Pozrite sa, ktorá vlajková loď vám v slnečnom počasí poslúži najlepšie.

13

Leto je prakticky za rohom a veľa z vás sa určite zaujíma o to, ktorý telefón bude najlepší na ostrom slnku. Práve preto redaktori z webu PhoneArena otestovali niektoré z najznámejších vlajkových lodí a výsledky sú celkom zaujímavé.

Do porovnania zahrnuli Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 4, iPhone 6 a HTC One M9. Samsungy sa technológiou svojich displejov poriadne líšia od klasických LCD panelov, ktoré využíva konkurencia. Najväčší rozdiel je v tom, že zatiaľ čo LCD potrebuje podsvietenie, Super AMOLED panel svetlo vyrába sám. Vďaka tomu môže telefón upraviť jas pri každom obrázku. Napríklad, ak obrazovka zobrazuje veľa čiernej, energia prúdi do zvyšných pixelov, ktoré potom svietia jasnejšie. Aj preto (dole) Samsungy pri fotografii medúzy úplne rozbili konkurenciu.

Môže vás zaujímať: Porovnanie fotoaparátov: LG G4 vs. Galaxy S6 vs. HTC One M9 vs. iPhone 6 a ďalšie

Navyše, juhokórejský výrobca svoje zariadenia vybavil špeciálnym outdoor módom, ktorý sa aktivuje, ak senzory zaznamenajú veľa svetla. Displej sa potom rozjasní viac, ako zvyčajne. Ostatní výrobcovia nič podobné nevyužívajú.

Poďme sa teda pozrieť na samotné fotografie telefónov na priamom slnku. Vo väčšine prípadov vyhral Samsung Galaxy S6. Note 4 a iPhone 6 sú na tom v podstate rovnako, i keď pri obrázku internetového prehliadača je iPhone 6 o niečo lepší. To je vďaka spomínanej distribúcii energie v Super AMOLED paneloch. Čím viac čiernej, tým jasnejší obrázok. Nakoniec, HTC One M9 sa veľmi nevyznamenal a v podstate skončil na štvrtom mieste. Dôvodom môže byť aj fakt, že používa zobrazovací panel, ktorý sa za posledné dva roky veľmi nezmenil.

Outdoor-display-visibility-comparison.-HTC-One-M9-is-at-the-top-left-iPhone-6---at-top-right-S6---at-bottom-left-Note-4---at-bottom-right (1)
Outdoor-display-visibility-comparison.-HTC-One-M9-is-at-the-top-left-iPhone-6---at-top-right-S6---at-bottom-left-Note-4---at-bottom-right (2)
Outdoor-display-visibility-comparison.-HTC-One-M9-is-at-the-top-left-iPhone-6---at-top-right-S6---at-bottom-left-Note-4---at-bottom-right (3)
Outdoor-display-visibility-comparison.-HTC-One-M9-is-at-the-top-left-iPhone-6---at-top-right-S6---at-bottom-left-Note-4---at-bottom-right

Obrázky v plnom rozlíšení nájdete na webe PhoneArena.com