Nexus 6 od Google a Motoroly

Každoročné predstavovanie novej generácie Nexus smartfónu sa pomaličky blíži. Vidieť to aj na narastajúcich dohadoch o možných technických špecifikáciách či pravdepodobných výrobcoch, ktorí by mali dostať na starosti produkciu aj montáž hardvéru.

Minulý rok to bola Motorola a pred tým dva krát po sebe spoločnosť LG. Tohtoročný Nexus pre zmenu zhotoví podľa posledných a zároveň neoficiálnych informácií čínsky Huawei v spolupráci s internetovým gigantom Google.

Informácie pochádzajú od ostrieľaného IT analytika Pan Jiutang. Tie sa objavili v jeho osobnom profile na sociálnej sieti Weibo.

Nový Nexus tak údajne dostane 5.7-palcový OLED displej s rozlíšením až 1440 x 2560 pixelov od juhokórejského Samsungu. A aj keď má zhotoviť očakávaný Android smartfón Huawei, ktorý disponuje vlastnou fabrikou na výrobu čipsetov HiSillicon Kirin, nájdeme v ňom viac-menej známy Snapdragon 810 od americkej spoločnosti Qualcomm, čo má byť osobným rozhodnutím Google.

Internetový gigant taktiež vybral jemné QHD rozlíšenie zobrazovacej jednotky, keďže čínsky výrobca preferuje skôr Full HD, nakoľko podľa neho nedokáže bežný používateľ smartfónov jednotlivé rozlíšenia vizuálne rozoznať.

Nexus 6 aj Nexus 5 bol predstavený v mesiaci október, takže obdobný termín odhalenia očakávame i pri nadchádzajúcej generácii.