Úvod Udalosti MobCon prepája svet IT so skutočným biznisom

MobCon prepája svet IT so skutočným biznisom

0

Ako vytvoriť úspešnú aplikáciu, ktorá bude ľudí baviť, zarobí peniaze a v budúcnosti vám prinesie  nových klientov? Inšpirujte sa od profesionálov. V stredu 27. mája sa na pôde Fakulty informačných technológii STU uskutoční prvý ročník MobCon, konferencie o mobilných aplikáciách, ktorú Slovensko ešte nezažilo.

 

Nadšenie je základ, úspechu treba pomôcť

Program konferencie sa delí na VÝVOJ, DIZAJN, BIZNIS a FINANCOVANIE. To sú oblasti, ktoré musí každý, kto chce preraziť v rýchlo rastúcom odvetví mobilných aplikácií ovládať. Miesto teórie, však MobCon prináša skúsenosti z reálneho života. Domáci aj zahraniční spíkri sú špecialisti v odbore, ktorí sa neboja otvorene rozprávať o dobrých aj zlých rozhodnutiach. „Myslíme si, že treba viac spájať svet vývojárov a dizajnérov s investormi a biznis ľuďmi, pretože naprogramovať alebo nadizajnovať výborný produkt nestačí. Je dôležité priniesť informácie z reálneho sveta,” vysvetľuje Samuel Pokorný, ktorý stojí za organizáciou konferencie.

Neváhajte a kúpite si lístky na MobCon!

Google, Amozon, Sygnic aj Pixelfederation

MobCon je najmä o výmene skúseností, o tom ako robiť veci lepšie. Tešiť sa preto môžeme na niekoľko zaujímavých mien. Carlos Condé z Amazon Web Services, priblíži tému backendu mobilných aplikácií. V sekcii Biznis iste zaujmú Lubo Smid zo STRV a Michal Štencl zo Sygicu.  Šimon Šicka z Pixelfederation prezradí ako sa správne starať o užívateľov a ako ich motivovať k nákupu. Viac o možnostiach monetizácie mobilných appiek povie Juraj Stankay z Google. Na MobCone sa dozviete aj to ako správne testovať appku, ako minimalizovať straty na projekte alebo ako si uľahčiť vývoj na iOS a Androidoch.

Sturtupistom poradia investori

Na svoje si prídu aj priaznivci startupov. O nich, ale aj o tom akým chybám sa vyvarovať  porozpráva Tomáš Baran z Goldee. Recept ako namiešať úspešnú crowdfundingovú kampaň prezradia chalani z CulCharge a vypočujeme si aj praktické tipy od investorov z Neulogy a Launcher, ktorí poradia ako správne pripraviť projekt na financovanie.

Viac než konferencia

MobCon bude aj príležitosťou pre neformálne rozhovory a získavanie nových kontaktov v biznise. O neviazanú atmosféru sa postará Jano Gordulič a tešiť sa budeme aj z koncertu bratislavskej kapely Walter Schnitzellson. |V závere konferencie je priestor na Lightning talks, do ktorých sa môže prihlásiť každý, kto chce v krátkosti prezentovať svoj startup, nápad alebo len zabaviť publikum. Ak mobilným aplikáciám rozumiete alebo ak im nerozumiete a chcete porozumieť, vidíme sa v stredu 27. mája na MobCone.

Nezabudnite sa registrovať na mobcon.sk

Konferencia:  MobCon (Facebook Event)
Miesto: FIIT STU, Bratislava
Termín konferencie: 27.5.2015