John Chen, CEO BlackBerry (zdroj: BlackBerry)

Jeden z najväčších priekopníkov na trhu s mobilnými telefónmi sa po dlhom čase opäť stavia pomaličky na nohy. A práve to má byť dôvodom, prečo začalo hneď niekoľko popredných výrobcov prejavovať záujem o akvizíciu, čím by si zlepšili a upevnili svoje postavenie v biznis sektore či dokonca rozšírili množstvo patentového portfólia.

Mnohí tento neočakávaný zvrat v histórii kanadskej spoločnosti pripisujú priamo novému šéfovi z Hongkongu a jeho stratégii. CEO John Chen totiž pomohol legende vďaka nie len unikátnemu zariadeniu BlackBerry Passport odvrátiť blížiacu sa katastrofu, ktorá mohla veľmi rýchlo skončiť ako v prípade fínskej špičky NOKIA. Vo vedení sa ocitol ešte v novembri 2013, pričom 4.5″ Passport aj s multiplatformovým softvérom Blend pre Windows, OS X, Android a iOS ukázal svetu v polovici roka 2014.

Podľa informácií z webu DigiTimes a jeho bližšie nešpecifikovaného zdroja majú o BlackBerry momentálne záujem spoločnosti ako Microsoft, Xiaomi, Lenovo alebo dokonca Huawei. „Prejdenie cez kontrolu regulačných agentúr v Spojených štátoch a Európe môže však byť s ohľadom na národnú bezpečnosť pre výrobcov z Číny obzvlášť obtiažne, komentoval zdroj„.

Či nakoniec BlackBerry skutočne uvidíme pod krídlami iného giganta, je ešte stále otázne, nakoľko ide zatiaľ iba o dohady a špekulácie.