malver
foto: malwarebytes.org

Čo sa týka konkurencie, Microsoft usilovne dokončuje svoj operačný systém Windows 10, ktorého verzia bude existovať aj pre smartfóny a tablety, pričom užívatelia tohto operačného systému budú mať oproti ostatným platformám v niečom na vrch.

Emoji, emotikony alebo smajlíci sú dnes bežnou a doslova dôležitou súčasťou online konverzácie, pričom ich existuje nepreberné množstvo.

Microsoft v poslednej aktualizácii pre Windows 10 pridá nové emotikony, kde jedna poteší naštvaných používateľov.

Jedná sa o obľúbené gesto prostredníka aj v rôznych farbách pleti a táto emotikona už bola schválená počítačovým priemyselným štandardom Unicode.

middle-finger-emojiDizajn emotikony nie je aktuálne zrovna podarený, na online hrešenie však určite bude stačiť.

Čo sa týka tohto konverzačného segmentu smajlíkov, zaujímavosťou sa môže pochváliť aj populárna fotosociálna sieť Instagram, ktorá spadá do portfólia Facebooku.

Instagram totižto v najnovšej aktualizácii umožnil používateľom vyhľadávať fotografie nie len na základe klasického hashtagu ako to poznáme, ale aj prostredníctvom hashtagu emotikon.

snímka42

 

Ak ste však napríklad vegetarián a do vyhľadávania vložíte emoji baklažánu, žiadny obsah vám nenájde.

snímka43

Baklažán môže skrátka v online konverzácii symbolizovať mužský pohlavný úd a vývojári majú zrejme obavu, aké fotografie by sa užívateľovi s týmto hashtagom zobrazili.

315

Politika Instagramu je striktná a neakceptuje fotografie so sexuálnym obsahom, zobrazovaním nahoty a podobne. Takéto fotografie sú okamžite odstraňované, samozrejme sa tak vždy nestane hneď, respektíve sa kontroverzná fotografia rieši až po nahlásení nevhodnosti nejakým užívateľom.

Aj takéto „baklážanovské“ problémy existujú v digitálnom svete.