Úvod Zariadenia MediaTek má vlastnú technológiu pre rýchle nabíjanie, Pump Express Plus

MediaTek má vlastnú technológiu pre rýchle nabíjanie, Pump Express Plus

0
MediaTek

Technológia rýchleho nabíjania od Qualcommu, Quick Charge, podstatne znížila čas, ktorý je potrebný pre nabitie telefónu. Spoločnosť neskôr vyrukovala s verziou Quick Charge 2.0, ktorá ešte viac zrýchlila celý proces nabíjania. Quick Charge je momentálne dostupný takmer na všetkých zariadeniach so Snapdragon 8xx.

Na druhej strane, MediaTek bol v tomto odvetví úplne ticho. Čipsety, ktoré sa doteraz nachádzali hlavne v lacnejších modeloch preto nedisponovali rýchlym nabíjaním.

MediaTek sa rozhodol túto nepriaznivú situáciu zmeniť a práve predstavil konkurenciu pre Quick Charge. Volá sa Pump Express Plus a je dostupná na niektorých z najvyužívanejších čipsetoch.

Technológia rýchleho nabíjania je dostupná napríklad na čipsetoch MT6595 a MT6732. Pump Express Plus by pritom mala zrýchliť nabíjanie až o 45%. O tom, ako presne funguje zatiaľ nemáme informácie. Jedno je však jasné, pre využitie Pump Express Plus budete potrebovať špeciálnu nabíjačku s dočasným názvom HF-QC-084.

Prvým zariadením, ktoré už príde s kompatibilnou nabíjačkou je Koobee Halo 3, ktorý si budete môcť objednať od jedného z čínskych predajcov.