Úvod Novinky Android Bude Android M predstavený na Google I/O 2015?

Bude Android M predstavený na Google I/O 2015?

Je celkom možné, že nový bude odhalený už na Google I/O. Pravdepodobne pôjde o vývojársku verziu podobne, ako tomu bolo aj minulý rok.

3

Google minulý rok na svojej akcii I/O predstavil Android L. Z toho sa v októbri stal Android Lollipop a postupne sa začal šíriť na prvé zariadenia. Je celkom možné, že aj tento rok budeme vidieť verziu nového Androidu pre vývojárov a čosi skôr.

Google totiž do programu zahrnul aj prednášku „Android for work.“ V popise je spomenuté, ako Android M prináša silu Androidu do rôznych pracovných prostredí. Plánom Google je pravdepodobne preniknúť do obyčajných elektrických spotrebičov a rozšíriť tak internet vecí.

Predtým, než sa začnete tešiť, si však uvedomte, že Google rozhodne tak skoro nepredstaví plnú verziu Androidu M. Pôjde skôr iba o menšiu ochutnávku toho, čo nás čaká.

Zatiaľ ani nevieme, čo presne „M“ bude znamenať. Aj minulý rok sme sa druhé meno nového operačného systému dozvedeli až v októbri. Dovtedy sme ho volali jednoducho, Android L. Podľa rôznych dohadov však M označuje Muffin, Marshmallow alebo náš obľúbený, Android Milka.

ZAHLASUJTE: Ako by sa mal volať Android 6.0 M?

Nakoniec ešte jedna zaujímavosť, prednáška „Android for work“ už z oficiálneho programu Google I/O zmizla. Je však pravdepodobné , že sa napriek tomu uskutoční.