foto: thenextweb.com

Mladá spoločnosť OnePlus minulý rok rozvírila vody trhu so smartfónmi svojim prvým modelom s pomenovaním OnePlus One, ktorý hrdo označovala ako „likvidátora“ všetkých vlajkových lodí.

Rozhodne nemali od pravdy ďaleko, keďže zariadenie ponúkalo high-end špecifikáciu v dobre spracovanom a vyzerajúcom tele, pričom bol smartfón výrazne lacnejší ako top smartfóny ostatných výrobcov.

Ďalšou výhodou bolo použitie upraveného operačného systému Android na báze CyanogenMod, ktorý je medzi používateľmi alternatívnych ROM-iek dobre známy a hlavne obľúbený pre svoje nadštandardné funkcie a skvelú optimalizáciu.

awce-800Vzhľadom na úspech spoločnosti, ktorá mala na začiatku len 6 zamestnancov a teraz ich dovedna zamestnáva až 1000 všetci očakávajú, s čím výrobca vyrukuje tento rok.

Predstavitelia uznávaného magazínu Bloomberg navštívili sídlo spoločnosti a dostali sa aj keď k skromným, no zaujímavým informáciam.

Nový TOP model s označením OnePlus Two uvidíme v treťom štvrťroku tohto roku a opäť by malo ísť o „kladivo“ na vlajkové lode konkurencie, smartfón však bude zrejme drahší ako prvá generácia.

Výrobca nenechá nič na náhodu a chystá sa aj na uvedenie lacnejšieho modelu, ktorý uspokojí aj menej náročnú skupinu používateľov túžiacich však po kvalitnom zariadení.

Tretí štvrťrok je však ešte ďaleko a zatiaľ sa budeme musieť uspokojiť s dohadmi, ktoré sa časom určite začnú objavovať.

Vlastníte alebo stretli ste sa so zariadením OnePlus One? Ako sa vám pozdávalo?