Úvod Výrobcovia Vivo Hi-tech budúcnosť: Čínsky smartfón Vivo X5 Pro bude vedieť skenovať oči používateľa

Hi-tech budúcnosť: Čínsky smartfón Vivo X5 Pro bude vedieť skenovať oči používateľa

Vivo odhalil, že nadchádzajúci model X5 Pro ponúkne zabezpečenie vďaka senzoru očí.

3

Očakávaná špička medzi ázijskými mobilnými zariadeniami ponúkne viac ako len 32 MPx selfie fotografie. Ďalšie odhalenia výrobcu naznačujú, že sa dočkáme aj bezpečnostného senzoru nie na odtlačky, ale rovno na očné sietnice.

Náhrada klasického hesla za skenovanie jedinečných biometrických údajov používateľa je akousi súčasťou aktuálnych inovácií zo strany ostrieľaných spoločností, vrátane giganta Samsung, Apple či HTC. Výhodou je predovšetkým väčšie používateľské pohodlie, keďže stačí iba jednoducho priložiť konček prsta k učenému miestu a behom sekundy prebehne bezpečnostná autentifikácia. Je tu však stále potreba vykonávať určitú manipuláciu s rukou aj prstom. Čínsky výrobca Vivo preto aplikuje do svojej novinky oveľa praktickejšie a taktiež pohodlnejšie riešenie.

Miesto skeneru na odtlačky integruje do Android smartfónu X5 Pro technologické riešenie, ktoré zvládne overiť skutočného majiteľa zariadenia pomocou unikatnych informácií v našom oku, pričom stačí iba nasmerovať pohľad akoby na displej.

Informoval tech web Gizmo China.

Vivo X5 Pro bude predstavený už začiatkom mája. Či ho uvidíme aj mimo čínsky trh, je stále otázne.

Vo výbave by mal taktiež disponovať 64-bitovým čipsetom Snapdragon 615, novým konektorom USB Type-C alebo prémiovými materiálmi ako 2.5D sklo a hliník.

Vivo X5 Pro
Vivo X5 Pro