Tešíte sa na najnovší diel legendárnej filmovej sci-fi série Star Wars? Ak áno, žijete v skvelej dobe. Nový robot BB-7 dizajnovo založený na R2-D2, totiž pôjde aj na trh. Fanúšikovia si ho budú môcť kúpiť iba za 150 dolárov.

Zlatučký droid príde do obchodov už na jeseň 2015 vďaka spolupráci Disney a výrobcu hračiek Sphero. Dohady o jeho uvedení na trh boli viac menej potvrdené už minulý týždeň, keď šéf Sphero, Paul Berbain, potvrdil, že jeho firma je zapletená do výroby novej hračky. Sphero (alebo Orbotix – oficiálne meno firmy) začínal ako startup a vďaka podpore od Disney je známym výrobcom „motorizovanej lopty„, ktorá sa dá kontrolovať pomocou smartfónu alebo tabletu.

Lopty Sphero sú v technologických kruhoch celkom známe, ale spojenie so StarWars ich určite vystrelí do popredia, kde sa o nich dozvie aj verejnosť.

Oficiálne detaily o očakávanej hračke nájdete na tejto stránke. Momentálne ich však okrem nápisu „toto je droid, ktorého hľadáte“ veľa nie je.

Redaktori zo stránky Gizmodo zistili (neoficiálnu) cenu hračky, ktorá nápadne pripomínala robotíka zo Star Wars. Jej cena bola 150 dolárov a do obchodu by mala prísť 1. septembra.

Čo na to hovoríte? Kúpili by ste si BB-7 za 150 eur, alebo nie ste až takým fanúšikom hviezdnych vojen?