Nová Sony Xperia Z4 ešte ani nie je predstavená a internet sa už pripravuje na jej nástupcov, vo forme Sony Xperia Z5, Z5 Compact a Z5 Ultra. Všetko čo si prečítate nižšie zatiaľ nie je potvrdené a preto by ste tento článok mali čítať s poriadnou dávkou skepticizmu. Tak či tak, ak vás novinky od Sony zaujímajú, pokračujte s nami, keďže Japonci pre nás pravdepodobne predstavujú ďalšie dobroty.

Najnovšie informácie naznačujú, že sa Sony vráti k jeho predošlým praktikám predstavovania vlajkovej lode každých 6 mesiacov. V prípade Xperia Z5 sa však predstavenie môže presunúť až na január 2016, no len v tom prípade, ak by dovtedy nebol hotový čipset Snapdragon 820.

Snapdragon 820 a ultrazvukový snímač odtlačkov prstov

Ak sú prvotné informácie správne, Xperia Z5 aj Xperia Z5 Ultra bude poháňať nový Snapdragon 820. Čo bude poháňať Xperia Z5 Compact zatiaľ známe nie je. Xperia Z5 Ultra by mal byť prvý smartfón japonského výrobcu, v ktorom by sa mal nachádzať snímač odtlačkov prstov. Nebude sa jednať len o hocijaký snímač, Sony by mal siahnuť po novej „Ultrasonic Sense ID“ technológii od Qualcommu.

QHD displej a 4GB RAM

Narozdiel od Sony Xperia Z4, ktorá ponúkne QHD 2 560 x 1 440 displej len v niektorých krajinách, Xperia Z5 a Z5 Ultra ponúknu QHD displeje úplne na všetkých trhoch. Oba modely budú okrem toho vybavené 4 GB operačnej pamäte RAM. Chystajú sa aj nové fotoaparáty, ktoré však nebudú disponovať optickou stabilizáciou obrazu. V správe sa píše, že Sony je stále približne 1-2 roky od zakomponovania OIS v ich fotoaparátoch pre smartfóny.

Nový dizajn

Tí, ktorí sa sťažujú, že Sony už dlhé roky nezmenil dizajn svojich smartfónov sa majú pripraviť na poriadnu zmenu. Xperia Z5 by totiž mala prísť s úplne novým dizajnom. Čo hovoríte na takýto prospekt, fanúšikovia Sony? Páčilo by sa vám, ak by sa tieto dohady vyplnili?