Úvod Sony Sony Xperia Z4 Sony Xperia Z4 Compact a Xperia Z4 Ultra sa objavili v databáze...

Sony Xperia Z4 Compact a Xperia Z4 Ultra sa objavili v databáze regulačného úradu

Po Sony Xperia Z4 pravdepodobne na scénu príde aj jej zmenšená a zväčšená verzia.

0

Pred tromi dňami japonský výrobca Sony predstavil svoju novú vlajková loď Xperia Z4. Bohužiaľ, určená je iba pre Japonsko. Medzinárodný model s nadupanejšími špecifikáciami a snáď aj zmeneným dizajnom má byť predstavený až v máji 2015. Je celkom možné, že spolu s ním sa na trh dostane aj kompaktná a prerastená verzia. 

Sony je okrem iného známy svojimi kvalitnými kompaktnými verziami vlajkových lodí. Tie sú veľmi výkonné a relatívne lacné. Preto je pochopiteľné, že na seba pútajú veľkú pozornosť. Žiadny výrobca totiž momentálne neponúka nič podobné.

Neprehliadnite: FOTO Nájdite 6 rozdielov: Sony Xperia Z3 vs. Xperia Z4

Poďme teda na uniknuté informácie. Na internete sa objavil zoznam zariadení z indonézskej databázy POSTEL. Okrem iného sa na ňom objavili dva zaujímavé smartfóny s kódovým označením E5803 a E6833. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Sony Xperia Z4 Compact a Xperia Z4 Ultra.

O Z4 Compact sa špekuluje, že by mohol ponúknuť 4,7-palcový full HD displej, 3 GB pamäte RAM a osemjadrový 64-bit procesor Snapdragon 810. Do povinnej výbavy vlajkových lodí Sony patrí aj 20,7 Mpix zadný fotoaparát.

Prečítajte si: Porovnanie technických špecifikácií: Sony Xperia Z4 Compact a Z4 Ultra

Sony Xperia Z4 Ultra zas pravdepodobne príde s obrovským 5,9-palcovým QHD (2560 x 1440p) displejom. Zvyšok špecifikácií by mal byť rovnaký. Vzhľadom na to, že dva roky stará Xperia Z Ultra mala iba 6,5 mm hrubú konštrukciu je celkom možné, že nová Z4 Ultra pokorí 6 mm hranicu a hrúbkou sa dokonca priblíži k piatim milimetrom.sony zoznam