Úvod Výrobcovia Sony Je toto smartfón, ktorý dostane zvyšok sveta namiesto Sony Xperia Z4?

Je toto smartfón, ktorý dostane zvyšok sveta namiesto Sony Xperia Z4?

Je toto nová vlajková loď od Sony?

7

Keď bola predstavená Sony Xperia Z4, výrobca dodal, že tento smartfón bude predávať iba v Japonsku. Okamžite sa teda rozprúdili búrlivé debaty o tom, čo dostane zvyšok sveta. Hovorí sa o Sony Xperia Z5 s novým dizajnom, o vylepšenej verzii Sony Xperia Z3 a dnes tu máme ďalšiu zaujímavú informáciu. Podľa týchto náčrtov by sa do Európy mohla prebojovať Xperia P2.

Nový smartfón má ponúknuť výkonný procesor Snapdragon 810, 5,2-palcový full HD (1920 x 1080p) displej s TRILUMINOUS technológiou, vďaka ktorej ie zariadenie zobraziť oveľa väčší rozsah farieb, než sRGB. Potešia aj 3 GB pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru. Trochu divne vyzerá downgrade zadného fotoaparátu na 12,1 Mpix, Sony však použije 25 mm F2 G OSS objektív (ISO 64 – 25 600) a ponúkne aj nahrávanie 4K videa. Predný fotoaparát dostane 5,1 Mpix senzor.

Specs-for-the-device

Zariadenie bude poháňať 4 240 mAh batéria. Vďaka tomu má mať aj patričnú hrúbku, 8,9 mm v najužšom a 10,9 v najhrubšom priemere. Sony Xperia P2 tak ponúkne lepšiu výdrž batérie, než Motorola DROID Turbo (3 900 mAh).

Vlajková loď od Sony pre zvyšok sveta bude podľa všetkého predstavená niekedy v máji. Už čoskoro sa teda dozvieme, či sú dohady pravdivé. Dovtedy tieto informácie berte s rezervou.