Minulý mesiac sme vás informovali o tom, čo Samsung a analytici čakajú od nových vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 edge. Nakoniec sa všetci zhodli, že do konca roka 2015 z poličiek obchodov zmizne 50 miliónov kusov. Tým by sa zo šiestej generácie S-kových vlajkových lodí stala aj najúspešnejšia generácia.

Neprehliadnite: Analytici: Samsung tento rok predá viac než 50 miliónov jednotiek Galaxy S6

Galaxy S6 a S6 Edge sú momentálne už týždeň v predaji a podľa všetkého sa im darí. Samsung je dokonca šokovaný úspechom zakriveného modelu. V najbližších týždňoch teda bude ťažko dostupný, pokým sa výrobcovi podarí zvýšiť produkciu.

Tak ako tak, viceprezdent Samsungu Kwon Oh-hyun pre The Korea Times deklaroval, že predaje Galaxy S6 a S6 Edge vyzerajú pôsobivo. Juhokórejský výrobca tak zdvihol očakávania a plánuje predať až 70 miliónov kusov tohtoročných vlajkových lodí. To sa dosiaľ nepodarilo. Podobné čísla máva iba Apple.

Prečítajte si: ORANGE spustil predaj Samsung Galaxy S6 a S6 edge. Takéto sú ceny!

V poslednom štvrťroku 2014 sa zdalo, že Samsung spečatil svoj pád. Napriek zaujímavým zariadeniam ako Galaxy Note 4 alebo Galaxy Alpha predaje klesli na trojročné minimum, spoločnosť stratila pozíciu číslo jeden na mnohých trhoch a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mal klesajúci trend zvrátiť.

Mohlo by vás zaujímať: TELEKOM spustil predaj Samsung Galaxy S6 a S6 edge. Poznáme ceny!

V roku 2015 sa však technologickému gigantovi darí oveľa lepšie a zdá sa, že po neúspešných dvanástich mesiacoch opäť neohrozene zasadne na trón. Nové vlajkové lode momentálne lámu všetky rekordy a úplne ničia konkrenciu, takže nie je dôvod, prečo by sa firma nemal uzdraviť.