Samsung

Po tom, čo Samsung minulý rok stúpil vedľa a hlavne v prvom polroku 2014 pokazil veľa dôležitých vecí sa zdá, že firma pomaly ale isto naberá druhý dych. Spoločnosť stratila svoje pozície na mnohých trhoch na čele s Čínou. Kvôli lacným čínskym telefónom v poslednej dobe zažíva ťažké časy. Je však veľmi pravdepodobné, že v tomto roku opäť získa status najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, ktorý neohrozene vedie na väčšine trhov.

Po predstavení vlajkových lodí Galaxy S6 a S6 Edge sa zdvihla vlna záujmu o tieto nové zariadenia. Našli sa síce aj ľudia, ktorým sa nové modely bez slotu na microSD kartu, bez vodeodolnosti a do tretice, bez vymeniteľnej batérie nepáčili, ale množstvo predobjednávok hovorí samo za seba. Je ich dvakrát viac, ako minulý rok. Samsung dokonca zvýšil produkciu niektorých komponentov, aby utíšil hlad po jeho najnovších smartfónoch.

Napriek tomu, že Galaxy S6 a S6 Edge ešte na väčšine trhov nie sú v predaji, spôsobili reťazovú reakciu a ľudia majú opäť záujem o telefóny od Samsungu. Firma vďaka tomu v prvom štvrťroku zlomila klesajúci trend predajov a podiel firmy na trhu sa zvýšil o 8,6%. To je poriadny úspech a zároveň skvelý začiatok. Analytici očakávajú, že Samsung tento rok zažije úspešný návrat.

Galaxy S6 S6 Edge

Úspech juhokórejskej spoločnosti sa premietol aj do jej trhovej ceny, ktorá vzrástla o jedenásť miliárd dolárov. To je aj vďaka divízii procesorov. Exynos 7420 totiž vďaka svojmu 14 nm FinFET výrobnému procesu rozbíja väčšinu benchmarkov. Všimli si ho už aj investori. Šepká sa o tom, že Samsung bude vyrábať procesory pre Qualcomm a najme si ho aj Apple.

Nakoniec, predpokladá sa, že poriadne vzrastú aj predaje vlajkových lodí Samsungu. Očakáva sa, že tento rok pôjde do sveta až 55 miliónov kusov Galaxy S6 a S6 Edge.

Či sa nakoniec tieto očakávania naplnia uvidíme až na konci roka. Pre Samsung to však vyzerá veľmi dobre a zdá sa, že má našliapnuté správnym smerom. 

[poll id=“368″]