Očakáva sa, že Samsung tento rok zlomí všetky rekordy a jeho najnovšia vlajková loď Galaxy S6 sa bude predávať ako teplé rožky. Správy a štatistiky predajov z celého sveta to aj potvrdzovali. Až doteraz. Od včera totiž koluje správa, že Galaxy S6 sa v Južnej Kórei predáva horšie, než minuloročná vlajková loď.

Je jasné, že Samsung Galaxy S6 a S6 Edge, sú najlepšie smartfóny, aké firma doteraz postavila. Ponúkajú nekompromisné špecifikácie, najlepší displej na trhu, neuveriteľne rýchly procesor a aj na fotoaparáty sa hrnie iba samá chvála. Navyše, Samsung svoje dielo pomocou reklám tlačí do všetkých trhov sveta. Veď sa iba obzrite a určite sa na vás bude usmievať kovovo-sklenená krása z Južnej Kórei.

Ani to však nepomohlo a zdá sa, že Samsung na kórejskom polostrove prepadá. Dosiaľ vo svojej domovskej krajine predal iba 200 000 kusov nových vlajkových lodí, pričom predobjednávky hovorili o 300 000 kusoch. Telefón teda poriadne zaostáva za očakávaniami a je celkom možné, že ich už nikdy nedoženie.

Zatiaľ čo niektorí analytici predpokladajú, že Samsung tento rok tvrdo dopadne na dno, ďalší vravia že podobné predaje sú na vysoko saturovanom trhu, akým je Južná Kórea, normálne a nie je sa čoho báť. V blízkej budúcnosti pomôžu aj zľavy od operátorov. Všeobecne sa očakáva, že predajné čísla Galaxy S6 a S6 Edge čoskoro stúpnu, i keď dnes situácia nevyzerá nijak ružovo.