V takmer rovnakom súčasnom období sme mohli byť svedkami uvedenia na trh dvoch špičkových technologických noviniek z oblasti ako mobilných tak nostiteľných smart zariadení.

Konkrétne máme na mysli doslova „humbuk“ okolo najnovšej vlajkovej lode Samsungu, modelu Galaxy S6, ktorý je prešpikovaný najnovšími technológiami a inováciami a v rovnakom duchu sa nesie aj „hype“ okolo inteligentných hodiniek Apple Watch, na ktoré priaznivci značky netrpezlivo čakali.

Množstvo článkov, dát predaja, informácií, fotografií a videí plné recenzií či marketingu ľudia veľmi radi konzumujú hlavne ak sa jedná o technologické novinky akými Galaxy S6 a Apple Watch rozhodne sú.

Renomovanú agentúru Bloomberg však zaujímalo, okolo ktorého zariadenia sa spustila väčšia vlna záujmu.

Poslúžili jej na to údaje z najväčšieho internetového vyhľadávača Google a kým po predstavení Galaxy S6 začiatkom marca na podujatí MWC 2015 v Barcelone ľudia aj naďalej viac vyhľadávali informácie o Apple Watch, momentálne po štarte predaja je situácia opačná.

search

Výsledky vyhľadávača Google ukazujú, že ľudia vyhľadávajú citeľne viac informácií o Samsungu Galaxy S6 ako o Apple Watch a tak si Samsung ukrojil viac pozornosti pre seba.

NEPREHLIADNITE: Predpovede Samsungu sa nepotvrdili: Galaxy S6 edge sa predáva OVEĽA lepšie

Samozrejme sa jedná skôr o zaujímavosť ako smerodajný fakt, isté je, že si obe zariadenia pozornosť vzhľadom na svoje atribúty rozhodne zaslúžia.

A aká technologická novinka v poslednom období najviac zaujala vás? Zdôverte sa v diskusii!