Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Edge Predpovede Samsungu sa nepotvrdili: Galaxy S6 edge sa predáva OVEĽA lepšie

Predpovede Samsungu sa nepotvrdili: Galaxy S6 edge sa predáva OVEĽA lepšie

13
Foto: Techno Bufallo

Samsung ešte minulý týždeň spustil predaje svojich nových vlajkových lodí, Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Predaje neodštartovali úplne všade v rovnaký čas, napríklad u nás, na Slovensku, začnú až 17. apríla. Tak či tak, aj samotný Samsung ostal celkom prekvapený, keď videl prvé predajné čísla, ktoré zaznamenal hlavne exotickejší z modelov, Galaxy S6 edge.

Kórejský web, Yonhap News dokázal od Samsungu zistiť, že doterajšie predaje S6 a S6 edge sú „oveľa vyššie, než sa predpokladalo.“ Zdroj z Kórey potvrdil, že predaje za posledné tri dni „prekonali posledný rekord z predajov zariadení radu Galaxy S.“

S6 edge tvorí až 50% predajov

Zaujímavý je aj fakt, že Galaxy S6 edge, ktorý je drahší približne o 150€, tvorí približne 50% všetkých predajov. Yonhap News ďalej uvádza, že vysoko postavený predstaviteľ Samsungu potvrdil, že „spoločnosti sa nepodarilo presne odhadnúť dopyt po zariadeniach.“ Aj to je jeden z dôvodov, prečo prvý mesiac dopyt prevýši ponuku.

Len nedávno sa objavila informácia o približných predajných číslach, ktoré má Samsung v pláne. Podľa nej chce Samsung tento rok predať až 50 miliónov Galaxy S6 a S6 edge (dokopy). Vzhľadom na to, že sa ich zariadenia predávajú oveľa lepšie, než čakali sa tento odhad možno zmení.