Úvod Operátori Orange ORANGE: V programe Sova 5 po novom namiesto 100 MB za rovnakú...

ORANGE: V programe Sova 5 po novom namiesto 100 MB za rovnakú cenu dostanete len 10 MB dát

22

Ach, Orange. Prečo. Podľa nového cenníku najväčšieho operátora je jeden z najpopulárnejších programov viac obmedzený, než zvykol byť.

Server Mobilmania upozornil na fakt, že operátor mierne upravil svoj cenník, v ktorom pozmenil hlavne program Sova 5, ktorý sa zmenil smerom k horšiemu. Najväčšou zmenou prešli predplatené dáta. Tie sa z celkom zaujímavých 100 MB pre nenáročného človeka scvrkli na úbohých 10 MB, ktoré presurfujem aj bez telefónu či počítaču, len tak, že do mňa narazí signál.

Tak či tak, situáciu mohol zachrániť balíček dát za 1,99€, ktorý vám poskytol extra 700 MB pre surfovanie. To bola celkom kvalitná ponuka, ktorá ľuďom umožnila telefón použiť aj na internet a nie len na SMSky a telefonáty. Táto akcia už bohužiaľ neplatí. Namiesto 1,99€ si už musíte priplatiť 6,99€. Je to tak, Orange zdvihol cenu za dáta o 251%. Len tak.

Aby som nebol v mene korektnosti len negatívny. Pri programe Sova 10 si stále môžete na zakúpiť balíček 700 MB dát za 1,99€. Tak či tak ma ale mrzí, že sa v roku 2015 hýbeme opačným smerom, akým by sme sa mali.

Doplnené: Existujúci zákazníci nepostrehnú zmenu. Ak ste si Sova 5 aktivovali pred zmenou, 100 MB dát vám zostane aj naďalej.