Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Edge Opraviť Samsung Galaxy S6 edge je veľký problém. Technici mu dali skóre...

Opraviť Samsung Galaxy S6 edge je veľký problém. Technici mu dali skóre len 3/10!

15

Len pár dní po tom, ako technici z iFixit zistili, že oprava nového HTC One M9 je taká malá nočná mora, prichádzajú informácie o exotickejšom z dvoch nových modelov Samsungu.

Samsung Galaxy S6 edge totiž od technikov získal hodnotenie len 3 body z 10. To je len o niečo lepšie ako 2 z 10, ktoré získal HTC One M9. Znamená to teda, že nový a luxusný model je skutočnou nočnou morou pre akéhokoľvek servisáka.

s6-edge-rozobraty-1

V Galaxy S6 edge sa nachádzajú špecifikácie vlastnej výroby. Medzi nimi je samozrejme nový čipset Exynos 7420, nová NAND pamäť a ďalšie. Samsung taktiež vyrába nádherný Super AMOLED displej a 2 600 mAh batériu, ktorá poháňa celé zariadenie. Jednou zo špecifikácií, ktoré Samsung nevyrobil je reproduktor. Za tým stojí spoločnosť Wolfson Microelectronics.

s6-edge-rozobraty-2

iFixit naopak Samsung pochválil za modulárne súčiastky, rovnako ako fakt, že pre výmenu matičnej dosky nie je potrebné vybrať displej. Za zlým skóre však stojí silné lepidlo na prednej, ako aj na zadnej strane, ktoré drží krycie sklo. Nakoniec, v iFixit poznamenali, že výmena predného krycieho skla bez zničenia samotného displeja je takmer nadľudská vec.

s6-edge-rozobraty-3