Údajne prototyp Oppo R7

Čoraz tenšie rámiky okolo zobrazovacej jednotky patria v súčasnosti medzi najpopulárnejšie trendy takmer všetkých výrobcov mobilných telefónov. Iným smerom samozrejme nejde ani čínsky Oppo, ktorý už čoskoro odhalí ďalší Android model pod označením R7 a so špičkovým vizuálnym vzhľadom konštrukcie.

Jeho dychberúci displej sa dokonca nedávno objavil aj na internete, pričom hrúbka zatiaľ nepredstaveného smartfónu by nemala presiahnuť 4,85 milimetra. Takéto krivky ale zrejme spôsobia, že nezostane priveľa priestoru pre zdroj energie. Tech web Phone Arena totiž spomína iba 2000 mAh batériu.

V posledných mesiacoch kolovali internetom viaceré informácie, ktoré hovorili i o ďalších prichádzajúcich čínskych modeloch bez rámikov, a to vrátane nadčasového smartfónu so značkou LeTV alebo takej Nubia Z9 od ZTE.

Pri takomto trende musia však výrobcovia hľadieť aj na samotnú ergonómiu držania v rukách, keďže pevnejšie zovretie môže spôsobiť neželanú interakciu s bočnými stranami displeja.

Vo VIDEU dostali hlavnú rolu dva prototypy Oppo R7, takže finálny dizajn môže niesť mierne odlišné prvky. Konečný produkt uvidíme podľa všetkého už 20. mája, a to vrátane hrubšieho – no s lepšou výdržou – Oppo R7 Max.