Úvod Výrobcovia Google Neviete, kde máte telefón? Napíšte do Google „Find my phone“ a lokalizujte...

Neviete, kde máte telefón? Napíšte do Google „Find my phone“ a lokalizujte ho

Ak neviete nájsť svoj telefón a v okolí nie je nik, kto by vám mohol prezvoniť, jednoducho napíšte do Google "Find my phone" a prezvoňte si sami.

6

Neviete nájsť svoj smartfón? Nie je vo vašom vrecku, na stole, v kabáte ani nikde inde v dome? Nuž, môžete ho ďalej hľadať, alebo to nechať na Google. Jednoducho do vyhľadávača napíšte frázu „Find my phone“ a nechajte systém pracovať za vás.

Iste, momentálne už existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako nájsť stratený, prípadne aj ukradnutý telefón. Môžete použiť napríklad Android Device Manager. Ten vám však zaberie nejaký čas a je to oveľa zložitejšie. Takto sa jednoducho spojíte so svojím Google účtom v telefóne, systém ho lokalizuje a máte možnosť na ňom spustiť zvonenie.

Prečítajte si: Zlodej chcel ukradnúť telefón, 3x zle zadal PIN, Cerberus ho odfotil a teraz ho hľadá polícia

Funkcia sa zíde aj pri krádežiach. Veľakrát sme v akčných filmoch videli, ako hrdina sledoval zločinca pomocou nejakého lokačného zariadenia, ktoré vysielalo signál. Nuž, do toho! Zahrajte sa aj vy na tajného agenta a choďte navštíviť zlodeja priamo do jeho úkrytu. Prípadne možno bude múdrejšie kontaktovať políciu a ukázať jej všetky údaje.

Tak ako tak, funkcia Find my phone sa určite zíde väčšine z nás.

Pozn. red.: Ak vám fráza „Find my phone“ nefunguje v Google.sk, navštívte Google.co.uk, prepnite si ho do angličtiny a skúste znovu.

gif-adm-search