Úvod Výrobcovia Sony Mobilná divízia SONY sa topí v stratách: Do roka 2016 im zisky...

Mobilná divízia SONY sa topí v stratách: Do roka 2016 im zisky klesnú o ďalších 7,1%!

16
Ilustračný obrázok

Sony práve zverejnil ich finančné výsledky za prvý štvrťrok 2015, teda obdobie, ktoré končilo 31. marcom. Podľa oficiálnych čísel spoločnosť zarobila 571 miliónov dolárov, pričom celkový príjem dosiahol 68,5 miliárd dolárov. Jedná sa o pritom o výsledky celej firmy, mobilnú divíziu rozoberiem nižšie.

Dobrou správou je, že Sony tento rok v porovnaní s rovnakým obdobím za minulý rok predal o 11% viac zariadení. Firma si to odôvodňuje skvalitnením svojho portfólia vo všetkých cenových skupinách.

Sony predpokladá, že ich operačný príjem za zvyšok tohto roka a prvé tri mesiace 2016 dosiahne 11 miliárd dolárov. To sa môže zdať, ako veľa, no stále sa to v porovnaní s minulým rokom jedná o 7,1% pokles. Spoločnosť okrem toho aj tento rok stratí nemálo peňazí. Predpokladá sa, že by sa mohlo jednať až o 328 miliónov dolárov.

Nedávno sa začalo špekulovať o tom, že Sony svoju mobilnú divíziu predá, alebo sa aspoň spojí s inou firmou, ktorá by im s ňou pomohla. Tieto informácie však spoločnosť neskôr oficiálne poprela.

sony-financne-vysledky
sony-financne-vysledky-2