Úvod Zaujímavosti LG má nový patent: Smartfón, ktorý si omotáte okolo zápästia

LG má nový patent: Smartfón, ktorý si omotáte okolo zápästia

LG v poslednom čase pracuje na ohybných displejoch. Tento patent však všetko berie na úplne iný level.

6

Mobilné telefóny tu s nami sú už niekoľko desiatok rokov. Za ten čas prešli obrovskými zmenami, no v podstate sú stále rovnaké. Obdĺžnik, ktorý nosíte vo vrecku a keď chcete volať, dáte si ho k uchu. LG však pozerá do budúcnosti a myslí si, že v nej budete vášho miláčika nosiť na zápästí. 

Táto myšlienka je síce zaujímavá, no zároveň jej nedávame veľa šancí na úspech. Po prvé, podobná technológia je ešte ďaleko. Juhokorejský výrobca smartfónov síce už ukázal, že vie vyrobiť ohybný telefón, no zariadenie na obrázkoch berie celú tú ohybnosť na úplne nový level.

Neprehliadnite: Ohnutý LG G Flex 2 prichádza na slovenský trh, pripravte si 639 € (momentálne už stojí iba 548 eur)

Momentálne nie je jasné, ako bude všetko fungovať. Na obrázkoch sú totiž iba obrysy akéhosi tenčkého telefónu. Jediným vodítkom sú čiary na zadnej strane, podľa ktorých sa bude zariadenie ohýbať.

Nosiť smartfón na zápästí je nekonvenčná myšlienka, no úprimne, výrobcovia majú problém predať aj obyčajné inteligentné hodinky. Smartfón s 5-palcovým displejom je oveľa väčší a na ruke by vyzeral veľmi zvláštne.

Uvidíme, čo z toho bude. Nikde nie je napísané, že LG musí svoj patent využiť a uviesť na trh zariadenie, ktoré si omotáte okolo ruky.

LGs-bracelet-phone (1)
LGs-bracelet-phone (2)
LGs-bracelet-phone (3)
LGs-bracelet-phone (4)
LGs-bracelet-phone (5)
LGs-bracelet-phone