LG G4

Výrobca LG konečne ukázal celému svetu, na čom jeho inžinieri posledné mesiace pilne pracovali. Tohtoročná generácia vlajkovej lode G4 prichádza nie len so špičkovou hardvérovou výbavou, ale aj s unikátnym dizajnom a predovšetkým s pravou kožou. Ako si však vedie v technologickom súboji s hlavnou konkurenciou?

Zaujímavosťou je, že v útrobách LG G4 nenájdeme čipset, akým disponujú iné vlajkové lode výrobcov ako juhokórejský Samsung či taiwanský HTC. Miesto toho zamerala spoločnosť pozornosť predovšetkým na fotoaparáty a aj zobrazovaciu jednotku, čo vyústilo do väčšieho rozsahu farieb, väčšieho jasu a taktiež vyššieho kontrastného pomeru, ako u predchádzajúcej generácie G3.

Čo sa týka výkonu, ten dostal na starosti 6-jadrový Snapdragon 808 s grafickým procesorom Adreno 418, pričom Snapdragon 810 disponuje GPU Adreno 430. Šesť jadier je rozdelených do slabšej – ale šetrnejšej – štvorice jadier A53 a výkonnejšej dvojice jadier A57 s frekvenciou 1.8 GHz. Batéria má z pomedzi trojice G4, S6 a One M9 najväčšiu kapacitu.

Fotoaparát dokáže vyhotoviť až 16 MPx zábery a problém mať nebude vďaka clone f/1.8 ani s horšími svetelnými podmienkami. Nechýba samozrejme ani vylepšená optická stabilizácia obrazu (OIS 2) či už viac-menej tradičný laser, ktorý poslúži na bleskové automatické zaostrovanie po stlačení spúšte. Na zadnej strane navyše nájdeme aj nový senzor na detekciu spektra farby, takže zachytíme o niečo reálnejšie fotografie. LG G4 taktiež poteší mladšie vekové kategórie, keďže juhokórejský výrobca zakomponoval do Android smartfónu až 8 MPx predný selfie fotoaparát.

Ako je teda možné vidieť aj z tabuľky porovnania špecifikácií nižšie, G4 sa určite nemá za čo hanbiť. Najdôležitejšia však bude samotná cenovka, ktorá rozhodne o úspechu čerstvo-predstavenej novinky.

Technické špecifikácie

[table id=50 /]

Tabuľka aktualizovaná 29.4.15, 08:00