Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P8max oficiálne: Novinka ponúka gigantický 6,8-palcový displej

Huawei P8max oficiálne: Novinka ponúka gigantický 6,8-palcový displej

Po vlajkovej lodi, Huawei P8, spoločnosť predstavila aj jej podstatne rozmernejšieho súrodenca.

0

Huawei práve predstavil nový Huawei P8max, ktorý je vo svojej podstate masívne zväčšenou verziou vlajkovej lode, Huawei P8. Veľká novinka ponúka 6,8-palcový displej a zariadenie tak zastupuje ako kategóriu telefónov, tak aj kategóriu tabletov. Samotný výrobca ho opísal ako „oveľa väčší, než veľký!“

Displej na P8max je podľa spoločnosti oveľa krajší, než ten na iPhone 6 Plus, ku ktorému ho Huawei často prirovnáva. Aj napriek svojej veľkej plackovitosti sa stále jedná o prémiové zariadenie, ktoré je podobne ako vlajková loď, Huawei P8, poriadne tenké. Aby sme boli presnejší, sloní telefón je hrubý len 6,8 milimetrov a to aj napriek poriadne veľkej, 4 360 mAh batérii.

Obrovská novinka od Huawei má 6,8" displej
Obrovská novinka od Huawei má 6,8″ displej

Vďaka nej by vám mal ostať na jedno nabitie „pri normálnom používaní“ zapnutý až 2,23 dňa, čo znamená, že to bude pravdepodobne o niečo menej. Tak či tak, P8max by mal byť v oddelení výdrže batérie celkom schopným hráčom.

Neprehliadnite: Huawei P8 oficiálne predstavený

Medzi ďalšie špecifikácie môžeme zaradiť výkonný čipset HiSilicon Kirin 930 s o niečo vyšším, 2.2 GHz taktom všetkých ôsmich jadier. Operačná pamäť RAM je rovnaká ako v prípade Huawei P8 a to isté platí aj o vnútornej pamäti. Dostupné teda budú dva modely, jeden s 16 GB a druhý s 64 GB kapacitou. Prvý menovaný bude stáť 549€, zatiaľ čo druhý 649€.