Facebook veľmi rád experimentuje s Android aplikáciami, čoho dôkazom je napríklad príliš nepopulárny launcher Facebook Home alebo nenápadná aplikácia pre tvorbu a zdieľanie videí, Slingshoot.

Facebook dnes prekvapil ďalšou novou aplikáciou s názvom Hello a má slúžiť ako náhrada za vašu dialer aplikáciu, teda nástroj, ktorý má na starosti vašu agendu hovorov, volaciu obrazovku či správu kontaktov.

Hello samozrejme integruje v tejto aplikácii údaje z telefónu s dátami Facebook profilov vašich kontaktov a ak napríklad nemáte niekoho uložené číslo ale daný používateľ ho má vo svojom Facebook profile, na obrazovke sa vám objaví jeho meno.

Okrem toho sa vám zobrazí aj aktuálna fotografia kontaktu z FB profilu, informácie o jeho narodeninách a podobne.

Tento tzv. „komunikátor“ umožňuje samozrejme používať bezplatné hovory a správy prostredníctvom Facebook Messenger aplikácie a dokonca nechýba funkcia blokovania nežiadúcich hovorov, respektíve čísel.

Táto nová aplikácia je momentálne dostupná len na niektorých trhoch, ak vás však zaujala a ste nedočkaví, nainštalovať si ju môžete na vlastné riziko prostredníctvom apk. súboru, ktorý nájdete v →tomto odkaze

Pozrite si promo video k aplikácii.

Introducing Hello from Facebook on Vimeo.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.phone“]