Úvod Výrobcovia Google Google prezradil cenník služieb virtuálneho operátora. Za 1GB pýta 10 dolárov

Google prezradil cenník služieb virtuálneho operátora. Za 1GB pýta 10 dolárov

Internetový gigant spúšťa ďalší biznis, zatiaľ však iba pre americký trh.

2
Google Fi

V USA pribudne medzi operátormi nový konkurent. Necelý deň po článku z wsj.com, internetový gigant oficiálne oznámil a zároveň aj prezradil, aké cenovky potenciálnym zákazníkom ponúkne. Mobilné služby budú kombinovať pripojenie k verejným Wi-Fi prístupom spolu s dátami zo 4G LTE sietí iných mobilných operátorov.

Infraštruktúru pre ‚Projekt Fi‘ poskytne Sprint aj T-Mobile. Mobilné služby zatiaľ sprístupní výhradne cez pozvánky, ktoré vybraní uchádzači dostanú po registrácii e-mailu na webe fi.google.com. A ako sa aj predpokladalo, je nevyhnutné vlastniť Android smartfón Nexus 6. Cenník za základné služby ako telefonovanie, správy alebo medzinárodné pokrytie (120+ krajín) hovorí o sume 20 amerických dolárov/mesiac, pričom každé prenesené GB vyjde ďalších 10 dolárov (2GB – 20$, 3GB – 30$). Ak ale zákazník nespotrebuje celý dátový balíček, zaplatí len za to, čo počas daného časového obdobia skutočne minul.

Project Fi ťa automaticky pripojí k viac ako miliónu voľne dostupných Wi-Fi, ktoré sme vyhodnotili ako rýchle a spoľahlivé. Po pripojení zabezpečíme tvoje dáta prostredníctvom šifrovania.

google-fiJednotlivé prechody medzi využívaním verejnej Wi-Fi a mobilnej siete, by mali byť podľa slov Google nepozorovateľné. Používateľ si tak údajne nevšimne, kedy smartfón automaticky mení druh konektivity, takže ho nebude pri práci, komunikácii alebo zábave nič vyrušovať. Ako dobrý príklad poslúži napríklad také telefonovanie, kde ani odchod z kaviarne a následné odpojenie od miestneho Wi-Fi prístupu nepreruší náš rozhovor.

Ďalšou veľkou výhodou je, že osobné číslo existuje v tzv. ‚cloude‘. Aj keď náhodou zabudneme mobilné zariadenie doma, zostaneme v spojení prostredníctvom tabletu alebo notebooku.

„Pripoj akékoľvek zariadenie, ktoré podporuje Google Hangouts (Android, iOS, Windows, Mac alebo Chromebook) k tvojmu číslu. Potom volaj a píš s každým – nezáleží, aké zariadenie na to práve používaš,“ uvádza Google na oficiálnom webe nového projektu Fi.