Samsung Galaxy S6 je bezpochyby momentálne veľmi žiadaný smartfón a množstvo ľudí sa ho pochopiteľne snaží získať za čo najvýhodnejších podmienok, respektíve za čo najlepšiu cenu.

Veľmi nízka cena však môže byť a vo väčšine prípadov aj je podozrivá, hlavne keď sa jedná o nový high-end smartfón.

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil jeden užívateľ, ktorému sa „podarilo“ kúpiť veľmi podarenú napodobeninu smartfónu Samsung Galaxy S6 v domnienke, že ide o originál.

So svojim príbehom sa podelil na populárnom webe reddit.

Kupujúci sa stretol s predávajúcim, ktorý mu tvrdil, že zariadenie kúpil cez eBay, no jednalo sa o verziu SM-G920i, ktorá je nekompatibilná s CDMA sieťou a tak sa ho rozhodol predať.

Poškodený užívateľ vložil do smartónu SIM kartu, smartfón bol odomknutý – nebrandovaný a všetko vyzeralo, že funguje tak ako má.

Kupujúci teda za smartfón predávajúcemu zaplatil 500 dolárov, čo je za najnovší Samsung Galaxy S6 rozhodne veľmi zaujímavá cena.

Po neskoršom podrobnejšom preskúmaní však zistil, že sa jedná o veľmi podarenú napodobeniu.

Po vizuálnej stránke smartfón naozaj vyzerá ako originálny Samsung Galaxy S6, špecifikácia má však od originálu ďaleko.

Zariadenie bolo vybavené displejom s rozlíšením 1280 x 720 pixelov, o jeho pohon sa stará procesor MediaTek MT6582 s 1GB RAM a teda žalostným výkonom oproti originálu, pričom sa celý smartfón tvári, že beží na Androide 5.0.2, jedná sa však o upravený starší Android KitKat.

Podvodníci si uvedomujú záujem verejnosti o rôzne „horúce“ technologické produkty, preto sa snažia využiť dôveru a hlavne neznalosť ľudí, a predať im tak lacné napodobeniny.

Ak sa teda stretnete s najnovším smartfónom za výrazne nižšiu cenu oproti tej bežnej odporúčanej, radšej sa ponuke vyhnite, aby ste neprerobili ako tento dôverčivý používateľ.

Pozrite si fotografie „falošnej“ Galaxy S6.

nFUkyhe (1)
0ilS3MZ
Vtnf0z5
nLoJU1A
s3JzHpX
2NCVJSp
nFUkyhe