Samsung v minulom roku nezažíval práve najlepšie časy. Predaje smartfónov prudko klesali, zatiaľ čo konkurencia oslavovala úspech za úspechom. V Číne spoločnosť vytlačil dravý výrobca Xiaomi a v poslednom štvrťroku sa blysol aj Apple. Ten dokonca prekonal Samsung a zhodil ho z trónu.

Dlho sa zdalo, že pád juhokórejského giganta už nič nezastaví. Nepomohli ani kovové zariadenia radu A a phablet Galaxy Note 4. Poslednou nádejou teda bola nová vlajková loď Galaxy S6, známa aj ako „Project Zero“.

Tá bola predstavená 1. marca na MWC 2015 v Barcelone. Neskôr sa spustili predobjednávky, ktoré naznačovali, že môže ísť o najúspešnejší Android smartfón histórie. Po prvom týždni predajov si v Južnej Kórei môžu gratulovať. Vďaka kombinácii hliníka a odolného skla Gorilla Glass 4 sa opäť dostali na koňa. Aspoň to naznačujú prvé štatistiky.

Tie sú dokonca tak vysoké, že Samsung prehodnotil svoje ciele. Do konca roka plánuje vyrobiť až 70 miliónov kusov svojich vlajkových lodí.

Neprehliadnite: Samsung zmenil názor – do konca roka chce predať 70 miliónov Galaxy S6 a S6 Edge

Samostatnou kapitolou je Galaxy S6 edge s displejom zakriveným po oboch stranách. Ten sa predáva približne rovnako, ako klasická verzia s plochým displejom. Už teraz ide o najpredávanejší smartfón so zahnutým zobrazovacím panelom. Samsung taký záujem nečakal a v súčasnosti sa sústredí na zvýšenie produkcie. Vyrobiť zakrivený displej je však veľmi náročné, a tak je možné, že zariadenie bude čoskoro patriť medzi nedostatkový tovar.

Zdá sa, že juhokórejský gigant sa celkom dobre uzdravuje a ťažký rok 2015 nakoniec prekonal.

[poll id=“371″]