Úvod LG LG G4 Ďalšie informácie naznačujú, že v LG G4 bude menej výkonný Snapdragon 808

Ďalšie informácie naznačujú, že v LG G4 bude menej výkonný Snapdragon 808

Snapdragon 810 je neslávne známy svojimi problémami s prehrievaním. Preto je celkom možné, LG G4 ponúkne menej výkonný Snapdragon 808.

12

Dnes unikla fotografia, ktorá okamžite obletela internet. Má na nej byť nová vlajková loď LG G4. Zatiaľ nič zaujímavé, veď tento smartfón sme už videli na množstve fotografií vo vysokom rozlíšení. Táto je však o niečo zaujímavejšia. Na zariadení totiž beží aplikácia CPU-Z, ktorá ukazuje zopár zaujímavých detailov o vnútorných komponentoch.

LG svoj nový high-end model predstaví 28. apríla a tešiť sa môžeme na zariadenie so skvelým Quantum dot QHD (2560 x 1440p) displejom, fotoaparátom s clonou f/1.8 a koženými zadnými krytmi. To všetko znie veľmi dobre a zdá sa, že o smartfóne vieme už takmer všetko. Opak však môže byť pravdou.

Prečítajte si: LG G4 na množstve snímok vo vysokom rozlíšení

Už v minulosti sa spomínalo, že LG G4 ponúkne procesor Snapdragon 808 od Qualcommu so štyrmi jadrami Cortex-A53 a iba dvomi výkonnejšími Cortex-A57. Práve tento procesor sa objavil aj na spomínanej fotografii. Ponúkne teda nová vlajková loď od LG „iba“ Snapdragon 808?

Využitie menej výkonného čipsetu v podstate dáva zmysel. Snapdragon 810 je neslávne známy svojimi problémami s prehrievaním. Na Snapdragon 808 sa zatiaľ nikto nesťažoval. LG však už na trhu jedno zariadenie so Snapdragonom 810 má. Ide o LG G Flex 2, ktorý bol predstavený v januári na CES 2015.

Tak ako tak, LG G4 bude poriadne výkonný smartfón. Nech už bude mať akýkoľvek procesor.