Aj keď sa väčšina pozornosti v posledných dňoch upriamila na Samsung a jeho novinky Galaxy S6 a S6 Edge, na podujatí MWC 2015 v Barcelone sa nachádza aj výrobca Sony, ktorý prekvapil odolným smartfónom strednej triedy a nadupaným tabletom.

Smartfón strednej triedy nesie označenie Xperia M4 Aqua a pochváliť sa môže certifikovanou odolnosťou IP 68, ktorá ho chráni pred prachom ako aj vodou, pričom ponoriť sa s ním môžete do hĺbky až 1,5 metra po dobu 30 minút.

Čo sa týka špecifikácie, Xperia M4 Aqua ponúka 5 palcový displej s rozlíšením 1280 x 720 pixelov, 64-bitový, 8 jadrový procesor Snapdragon 615, potešia 2 GB pamäte RAM a svoje dáta uložíte buď do 8 GB alebo 16 GB interného úložiska.

Sony-Xperia-M4-Aqua

Predný fotoaparát má 5 megapixelov, zadný 13 megapixelov, batéria by mala vydržať na jedno nabitie plné dva dni a zariadenie prichádza s predinštalovaným Androidom 5.0 Lollipop.

Xperia M4 Aqua sa bude dodávať až do 80-tich krajín sveta v priebehu jari a cena je po prepočte viac ako zaujímavá. 300 €.

Zoznámte sa s novinkou na propagačnom videu.

Ešte zaujímavejšie zariadenie s logom Sony, ktoré malo na podujatí MWC 2015 premiéru je Xperia Z4 Tablet.

Pochváliť sa môže rovnakou odolnosťou voči vode a prachu ako Xperia M4 Aqua a jeho hrúbka je len 6,1 mm pri 323 gramoch váhy!

Inak má tablet obvyklých 10,1 palcov pri 2K rozlíšení, takže o jemnosť obrazu sa báť nemusíte, poháňa ho výkonný 64-bitový procesor Snapdragon 810, s batériou o kapacite 6000 mAh dokáže tablet prehrávať video až 17 hodín a tablet príde na trh až v júni so zatiaľ neznámou cenou.

foto: The Verge
foto: The Verge

32 GB úložisko si budete môcť rozšíriť pomocou micro SD kariet, samozrejmosťou bude ako Wi-Fi tak LTE verzia tabletu aj s týmto zariadením vás zoznámi promo video.

Páčia sa vám novinky od Sony?