Úvod Výrobcovia Oppo VIDEO: Toto je futuristický telefón od Oppo bez bočných rámikov

VIDEO: Toto je futuristický telefón od Oppo bez bočných rámikov

Nový telefón od Oppo nemá rámiky.

3

Včera sme vás informovali o novom patente od čínskeho výrobcu Oppo, vďaka ktorému bude možné vyrábať telefóny bez bočných rámikov. Dá sa to dosiahnuť vďaka špeciálne zakrivenému sklu, na ktoré sa premieta obraz z displeja.

Oppo si svoj patent zaregistroval koncom minulého roka v Číne. Technológiu už niekoľko mesiacov testuje a má aj prvé výsledky. Dole pod článkom nájdete video, v ktorom je nový telefón bez bočných rámikov v celej kráse.

Neprehliadnite: OPPO má patent na nový displej bez rámikov: Takto to vyzerá!

Problémy určite budú s náhodnými dotykmi. V Oppo musia vymyslieť nejaké softvérové riešenie, ktoré eliminuje dotyky dlane, inak budú zariadenia bez rámikov prakticky nepoužiteľné.

Oppo však nie je jediným výrobcom ktorý sa snaží zbaviť okrajov okolo obrazovky. Podobným smerom sa vybral aj LeTV. Tento výrobca chystá smartfón s ultratenkými rámikmi, ktoré v podstate ani nevidno.

Dizajn s veľkým displejom a takmer nulovými okrajmi na prednej strane zariadenia je veľmi zaujímavý a praktický. Do menšieho tela sa tak vojde väčší displej. Zariadenie tak zaberá menej miesta. Najprv však treba vyriešiť niekoľko závažných problémov, ktoré sa týkajú spomínaných náhodných dotykov, a samozrejme odolnosti smartfónu. Treba sa uistiť, že po páde celý zobrazovací panel neodíde do večných lovíšť.

Video je streamované z Číny, preto jeho načítanie chvíľu potrvá.

Ako sa páčia smartfóny s ultratenkými, prípadne nulovými, rámikmi vám?

oppo-3
oppo-2
Bezel-less-Oppo-phone (1)
Bezel-less-Oppo-phone
Oppo patent