Dojímavé VIDEO ako 7-ročný Alex dostal robotickú ruku od samotného Iron Mana!

9

Inžinieri v Microsoft OneNote, the Collective Project a Limbitless Solutions priviedli k životu kúsok Marwellovského umenia. Vyrobili totiž plne funkčný 3D model bionickej ruky v štýle Iron Mana. Jedno šťastné dieťa sa potom stretlo s Robertom Downey Jr. a vyskúšalo ho.

Downey, Jr. sa stretol so 7-ročným Alexom minulý víkend, aby porovnal novú bionickú ruku s originálnou protézou na ktorej bola založená. V špeciálnom videu ktoré zverejnil na Facebooku, si môžete pozrieť, ako to nakoniec dopadlo.

limbitless

Ruka bola vyrobená pomocou 3D tlačiarne. Nájdete v nej aj elektroniku, ktorá umožňuje ovládanie. Napríklad, po napnutí bicepsu sa ohne. Materiály na jej výrobu stáli 350 dolárov a celý proces trval približne 35-50 hodín. Spoločnosť Limbitless vedú študenti. Ak ich chcete podporiť, môžete tak urobiť cez PayPal.

V budúcnosti by mohli byť ruky vytlačené na 3D tlačiarni dostupnou možnosťou pre ľudí, ktorí na niečo podobné momentálne nemajú peniaze. Aktivitu Limbitless si môžete pozrieť aj na Facebooku.