Úvod Novinky Android Veľké korporácie zakazujú Android: Vraj je v ňom príliš veľa bezpečnostných chýb...

Veľké korporácie zakazujú Android: Vraj je v ňom príliš veľa bezpečnostných chýb a prílišná fragmentácia

4

Fragmentácia – škaredé slovo ktoré spôsobí zimomriavky každému vývojárovi Android aplikácií. Je jedno, ako ho použijete. Stále znamená to isté. Krajina Androidu je plná zariadení s rôznymi tvarmi, veľkosťami, rozlíšeniami displejov, typmi procesorov a čo je najhoršie, rôznymi verziami systémov. Sú tu staré aj nové smartfóny, zariadenia spodnej a strednej triedy, vlajkové lode, všetky s rôznymi nadstavbami, jednoducho, nočná mora. Tento problém navyše prehĺbilo aj nájdenie obrovskej bezpečnostnej chyby vo verziách Androidu 4.1 – 4.3 Jelly Bean, s ktorou sa Google odmietol zaoberať a riešenie nechal na výrobcoch (a všetci vieme ako sa výrobcovia zaujímajú o aktualizácie starších zariadení).

Všetky tieto problémy donútili niekoľko veľkých spoločností zakázať svojim zamestnancom zariadenia s Androidom. Hovorca firmy iTWire povedal, že jednoducho preferujú iOS 8.x, prípadne Windows 8.x pred obrovským množstvom potenciálne nebezpečných Android zariadení.

Faktom pritom je, že Android je najrozšírenejším operačným systémom na svete a problémové verzie Jelly Bean dokonca stále vedú v štatistikách. Fragmentácia Androidu očividne nie je problém, ktorý bude mať jednoduché riešenie. V budúcnosti môžeme očakávať ešte väčšie ťažkosti a je iba na Google, ako sa s nimi vysporiada.

Distribution