foto: TheVerge

S poriadnou dávkou dohadov a špekulácií, ktoré sa v poslednej dobe týkali Samsungu Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge sa im nevyhlo ani používateľské rozhranie TouchWiz, ktoré nemá veľmi dobrú povesť.

Používatelia ho často nazývali ako „LagWiz“, kde sa objavovali problémy s plynulosťou, nehovoriac o preplnenom predinštalovanom obsahu alebo slabej možnosti prispôsobenia.

Dohady v posledných dňoch naznačovali, že nový TouchWiz bude výraznejšie „odľahčený“, prekopaný od základu s poriadnou optimalizáciou a extrémne rýchly.

Takisto sa hovorilo o možnosti zmeny tém, grafických prvkov, zvukov a podobne, čím by mal byť TouchWiz oveľa viac modifikovateľný k obrazu svojho používateľa.

Vylepšené používateľské rozhranie TouchWiz je na oficiálne na svete a takéto je.

Dohady sa potvrdili v plnom rozsahu a Samsung rozhranie TouchWiz skutočne prekopal od základu, zjednodušil a inšpiroval sa prvkami „googlovského“ Material dizajnu.

TouchWiz je postavený na iterácii Androidu 5.0.2 Lollipop a podľa prvých dojmov účastníkov konferencie Samsungu, ktorí si mohli Galaxy S6 a S6 Edge vyskúšať, je rozhranie skutočne extrémne rýchle.

foto: TheVerge
foto: TheVerge

Menu s aplikáciami sa otvára okamžite a zoštíhlená je aj ponuka nastavení, ktorá do teraz pôsobila chaoticky a museli ste v nej doslova pátrať po niektorých nastaveniach. Tomu by mal byť koniec.

Pribudla aj spomínaná možnosť zmeny motívov, prvkov vzhľadu a podobne, kde sa pravdepodobne dočkáme podpory aj pre témy „tretích strán“, kde budú môcť vývojári vytvárať vlastné motívy a následne ich sprístupniť pre užívateľov.

Samsung na konferencii v Barcelone viac o rozhraní neprezradil, viac detailov ako aj snímky obrazovky sa však budú postupne vynárať v najbližších hodinách a určite vám ich prinesieme.

Nalaďte sa zatiaľ prvým oficiálnym promo videom pre Galaxy S6 a S6 Edge.