Úvod Operátori SWAN SWAN: Na každý mesiac vám dáme 100 GB dát, po prekročení znížime...

SWAN: Na každý mesiac vám dáme 100 GB dát, po prekročení znížime rýchlosť na 1 Mb/s

35

Ako už možno viete, štvrtý operátor SWAN dnes predstavil svoje služby určené pre koncových zákazníkov. Jedným z hlavných a v podstate aj jediný bod sa týka mobilného 4G internetu. Ten bude dostupný v 50-tich mestách po celom Slovensku už od zajtra, t.j. 13. marca.

Zakúpiť si ho budete môcť na jednom zo štyroch predajných miest alebo priamo cez e-shop SWANu. Zriaďovací poplatok je 5€, mesačný poplatok taktiež 5€ a zariadenie, ak ho vyžadujete, vás vyjde na 65€. My v AndroidPortal.sk už začíname s testovaním a dáme vám tak vedieť, ako sa internetu bude dariť v skutočnom svete.

Aktuálna mapa pokrytia 4G internetom od SWANu
Aktuálna mapa pokrytia 4G internetom od SWANu

Počas tlačovej konferencie, na ktorej má zastúpenie aj AndroidPortal.sk padla aj otázka ohľadom toho či je internet od SWANu skutočne neobmedzený, alebo či budú zákazníka ťahať za nos podobne, ako Telekom či Orange, ktorí ponúkajú dátový objem do niekoľkých gigabajtov.

SWAN sa nehanbil a pred novinármi zverejnil, že ich mobilný internet je limitovaný dátovým objemom 100 GB / mesiac. Po prekročení vám rýchlosť nezníži na 64, 128 ani 256 kb/s. Namiesto toho sa budete musieť uspokojiť s 1 Mb/s, teda rýchlosťou, s ktorou sa dá pohodlne prehliadať web aj naďalej.

P2P a video služby budú limitované

Jednou z menej príjemnejších informácií bolo zistenie, že SWAN bude obmedzovať P2P a video služby. To teda znamená, že ich sieť nebude možné zahltiť sťahovaním z torrentov či pozeraním 4K videa. Presnú rýchlosť, ktorá je určená pre takéto obmedzenie momentálne zisťujeme.

Aktualizácia: AndroidPortal.sk zistil, že SWAN bude limitovať P2P sťahovanie rýchlosťou 1 Mb/s a video služby (YouTube, Netflix, atď.) rýchlosťou 2 Mb/s.

Nameraná rýchlosť v interiéri počas tlačovej konferencie v Bratislave
Nameraná rýchlosť v interiéri počas tlačovej konferencie v Bratislave

Viac informácií ohľadom novej ponuky SWANu vám prinesieme aj v ďalších článkoch. Ak vás ponuka nového operátora zaujíma, majte oči na stopkách!

Na článku spolupracoval Matúš Moravčík.