Vždy po predstavení novej vlajkovej lode nám dotyčný výrobca pekne „polopate“ vysvetlí, prečo je jeho telefón ten najlepší a čím je výnimočný. Samsung, samozrejme, nie je výnimkou. V nedeľu poriadne vylepšil svoje nové zariadenie S-série. Okrem iného tiež predstavil edge verziu so zahnutými bokmi. Prečítajte si teda, ako bola dokonale vyrobená.

Nové vlajkové lode sa skladajú z dvoch hlavných zložiek. Sú nimi sklo a hliník. Obe sú špeciálne opracované a momentálne nie je na trhu nič podobné. Práve vďaka tomu pôsobia tak luxusne.

Začnime sklom. Samsung vyvinul úplne novú techniku, ktorá sa volá 3D Thermoforming. Odpísal tak všetky 2,5D sklá, ktoré majú napríklad aj nové iPhony. 2,5D sklo je v podstate veľmi obmedzené a nedá sa veľmi ohýbať.

Na druhej strane, výrobný proces 3D Thermoforing je založený na ohrievaní niekoľkých vrstiev skla až na hranicu topenia pri teplote 800 stupňov Celzia. Potom ho stroje jemne vyformujú do požadovaného tvaru. Výsledkom je pevné a krásne opracované krycie sklíčko, ktoré nájdete na Galaxy S6 edge. Ohnuté je pritom dvakrát.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Glass
Proces formovania krycieho sklíčka

 

Bočný rámik nových vlajkových lodí je vyrobený z hliníka. Nejde však o obyčajný hliník, ktorý nájdete na všetkých telefónoch. Samsung siahol po kove, ktorý sa používa v automobilovom a leteckom priemysle. Hliník 6013 je jeden-a-polkrát pevnejší a odolnejší voči škrabancom, ako obyčajný hliník 6063.

Samsung-Galaxy-S6-Metal
Spracovanie hliníka, z ktorého je vyrobená konštrukcia S6 edge

 

Hliník má samozrejme dopad aj na antény. Samsung sa ich rozhodol zakomponovať práve do rámika. Použil na to ultrazvukové zváranie, vďaka ktorému je materiál ešte pevnejší, antény poskytnú lepší signál a ušetria miesto vo vnútri zariadenia. Telefón tak na prednej strane pod displejom nemusí mať ohavný čierny pásik s logom.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Colors-6

Spoločnosť navyše na hliník použila špeciálnu nano-úpravu, vďaka ktorej pri držaní cítite, že ide o luxusný materiál a keď už nič, tak si aspoň všimnite ten lesk na každom zariadení.

Tak či tak, Samsung Galaxy S6 a S6 edge vyzerajú rozhodne lepšie, než minuloročná vlajková loď. Chceli sme kvalitnejšie materiály a nie plastové hračky. Samsung nám ich dal. Je síce škoda, že sme prišli o vymeniteľnú batériu, slot na microSD kartu a vodeodolnosť, no firma tentokrát stavila na eleganciu a prémiové spracovanie.