Vyzerá to tak, že juhokórejský gigant chystá veľké veci. Najnovšia správa totiž prezradila nadobudnutie exkluzívneho povolenie, ktoré mu umožňuje do obľúbených mobilných zariadení integrovať netradičnú biometrickú technológiu.

Nie je však zatiaľ jasné, či skener dúhovky oka nahradí už pomaličky zaužívaný skener na odtlačky prstov používateľa. Možnosť je aj taká, že v nových modeloch uvidíme obe riešenie naraz.

Licenciu udelil spoločnosti Samsung Stanfordský Výskumný Inštitút (SRI) z USA, pričom ten stoji podľa informácií z Phone Arena za vývojom viacerých biometrických systémov, ktoré nazýva ‚Dúhovka v pohybe‘.

Skener očí bližšie predstavia 17. apríla na ISC West v Las Vegas. Jeho funkcionalita poslúži predovšetkým na autentifikáciu majiteľa zariadenia či potvrdzovanie platieb.

Nasledovníka Galaxy Note a Note Edge by sme mali uvidieť podľa tradícii výrobcu niekedy počas septembra, čo z neho robí skvelého adepta na pilotnú verziu. Potvrdený je však i tablet Galaxy Tab Pro 8.4, ktorý má taktiež byť medzi prvými spotrebiteľskými kúskami s biometrickou novinkou.